Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
62 slag. Det gick Joel Sjöholm runt på när han under lördagen slog nytt rekord på Jättorpsbanan i Katrineholm efter tio under par.

Banrekord av Skaftös Joel Sjöholm

Sju slag efter täten två speldagar in. Då slog Joel Sjöholm till med en 62-runda, tio under par och ett nytt banrekord på Katrineholms GK. – Mitt livs bästa golfrond, säger han.

Jättorps golfbana i Katrineholm bjöd i slutet av den gångna veckan in till Swedish Challenge på europeiska Challengetouren.

Det var nätt och jämnt (med två slags marginal) som Skaftös "El Toro", 31-årige Joel Sjöholm, klarade cutten och fick spela vidare efter torsdagens och fredagens inledande rundor.

Men sen lyfte han sig – rejält.

Under lördagen stämde allt för Sjöholm, som direkt satte trenden med en eagle och följde upp med åtta birdies. Han gick runt på 62 slag – tio under par – och putsade Kristoffer Brobergs tre år gamla banrekord (64).

– Mitt livs bästa golfrond och en otrolig dag. Jag har spelat uselt under hela säsongen och inför sluthålen igår var jag inte säker på att klara kvalgränsen, men så kom urladdningen jag väntat på oerhört länge. Till slut fick jag nytta av allt arbete jag lagt ner den senaste tiden, säger Joel Sjöholm i ett pressmeddelande.

Om inte förr så förstod Sjöholm efter birdien på sjätte hålet att golfgudarna denna lördag log åt honom med sina allra bredaste leenden.

– Bollen låg tätt intill en trädstam, tio meter från greenkanten och 17–18 meter från flaggan. Jag stängde klubbladet så mycket jag kunde och slog till. Bollen studsade och rullade på något magiskt sätt ner i hålkoppen. Det var bara att skratta och gå vidare. Då började jag förstå att detta var min dag.

Sjöholm hade särskilt med tanke på veckans inledning inte väntat sig att vända hem med ett nytt banrekord.

– Det var extra kul att göra det på en sådan här fin och tuff bana. Den är definitivt inte lättscorad. Jag tyckte faktiskt att det var godkänt att vara ett slag under par efter de två första varven.

Rekordrundan bar honom 46 placeringar upp i resultatlistan. På söndagen gick han som delad trea i ledarboll. Men väl där lyckades inte Sjöholm hålla i samma spel, utan gick runt på 73, ett slag över par, och föll igenom till en delad sjätteplats.

Vann gjorde fransmannen Joël Stalter efter särspel. Bäste svensk blev Oscar Langdén, Rya GK, på elva under par.