Dalkurds Richard Yarsuvat gjorde sitt 15:e mål för säsongen när han kvitterade till 1–1 mot Falkenberg. Arkivbild.

"Bara" oavgjort för serieledande Dalkurd

Har toppduon i superettan i fotboll fått allsvensk frossa? Tabelltvåan Brommapojkarna har förlorat två matcher i rad – och serieledaren Dalkurd har i och med 1–1 hemma mot Falkenberg två oavgjorda matcher i följd.

|

I första halvlek var Borlängelaget utspelat, och spridda burop ackompanjerade spelarna på väg ut i omklädningsrummet på Domnarvsvallen.

Då hade Richard Donkor gett Falkenberg en mycket välförtjänt ledning i den 39:e minuten.

I andra halvlek ryckte Dalkurd upp sig ordentligt. Richard Yarsuvat kvitterade till 1–1 och tog sig upp i ensam skytteligaledning på 15 mål.

Därmed är Dalkurd en poäng före Brommapojkarna i toppen av tabellen.

Frej tog en mycket viktig trepoängare i bottenmötet med Åtvidaberg, 1–0.

Matchen såg länge ut att få två "förlorare", då den var mållös långt in på tilläggstiden. Först i den allra sista minuten, den 94:e, slog Joseph Ceesay till, på Jakob Glasbergs framspelning.

Åtvidaberg hade en jättechans i den 89:e minuten, men Björn Westerblads avslut gick i stolpen.

I och med segern lämnade Frej över jumboplatsen till Åtvidaberg och klättrade till 13:e plats.

I tabellens mittenregion vände Varberg 0–1 till 2–1 hemma mot Värnamo. Karl Söderström och Peter Nyström gjorde Varbergs mål inom loppet av sex minuter i mitten av andra halvlek.