Lionel Messi, fyramålsskytt.
Lionel Messi, fyramålsskytt. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Barcelona förbi Real Madrid efter Messis show

Lionel Messi hade lekstuga hemma på Camp Nou och gjorde fyra mål när Barcelona slog Eibar med 5–0. Efter Real Madrids skrällförlust mot Levante toppar katalanerna ligan inför nästa veckas "El Clasico".

Efter fyra mållösa ligamatcher i följd fanns det nästan ingen hejd på Messis fotbollsuppvisning mot Eibar. Argentinaren dansade igenom gästernas försvar för första gången i 14:e minuten och placerade enkelt in 1–0.

Nästan lika retfullt enkelt såg det ut när Barcelonastjärnan satte 2–0 i 37:e minuten och tre minuter senare var hans hattrick fullbordat.

Martin Braithwaite, dansken som värvades från Leganés tidigare i veckan, kom in i andra halvlek och låg bakom 4–0 i 87:e minuten. Hans inspel från vänster nådde Lionel Messi, som iskallt rundade Eibarmålvakten och satte sitt fjärde mål.

Braithwaite hade sedan chans att bli målskytt, men missade läget att sätta 5–0 – i stället tog Arthur hand om returen och fastställde slutresultatet.

Senare på kvällen förlorade Real Madrid överraskande borta mot Levante, efter att José Luis Morales snyggt pangat in matchens enda mål från snäv vinkel i 79:e minuten. Därmed har Barcelona övertagit serieledningen i La Liga, en poäng före Real inför "El Clasico" i Madrid nästa helg.

Som om det inte var nog med förlusten fick också Real Madrid, som först ska ta emot Manchester City i Champions League på onsdag, belgiske stjärnan Eden Hazard skadad.

I San Sebastián spelade Alexander Isak från start när Real Sociedad vann med 3–0 hemma mot Valencia. Något mål blev det inte för den svenske succéanfallaren den här gången. En omarkerad Mikel Merino nickade in 1–0 i tolfte minuten, en ny nick från Nacho Monreal betydde 2–0 före paus innan Adnan Januzaj snyggt sköt 3–0 i 48:e minuten.

Isak byttes ut i slutminuterna och tack vare segern ligger Real Sociedad, åtminstone till i morgon, på den fjärde och sista Champions League-platsen.