Guldmedaljör. Jenny Rissveds tog en av Sveriges två guldmedaljer under OS.
Guldmedaljör. Jenny Rissveds tog en av Sveriges två guldmedaljer under OS.

Beckeman firar Rissveds OS-guld

Under OS-turneringen i Brasilien lyckades Sverige kamma hem två stycken guld. Ett av dem tog Jenny Rissveds i mountainbike. "Det har en jättestor betydelse för sporten", säger Uddevallas egen mountainbikestjärna Felix Beckeman.

ANNONS
|

OS i Rio de Janeiro, Brasilien, gav Sverige hela elva medaljer. Tre fler än under sommar-OS i London år 2012. Två av årets medaljer var i den ädlaste av valörer, där simmerskan Sarah Sjöström tog en av dem. Den andra guldmedaljen plockades hem av en för de flesta något mer okänd atlet.

Jenny Rissved, tävlande i mountainbike, stod för ett riktigt bra lopp och kunde till slut ohotat ta sig i mål som guldmedaljör.

– Det här har en jättestor betydelse för sporten. Jag tror och hoppas att mountainbike, men även cykelsporten i sig, får större uppmärksamhet efter det här, säger Beckeman och fortsätter:

ANNONS

– Mountainbike är en väldigt stor sport ute i Europa, men i Norden har den halkat efter rejält. Sedan beror det väl såklart också på att vi inte haft så framgångsrika atleter förrän de senaste två-tre åren. Att någon tar OS-guld i de här grenarna är oerhört stort. Jag hoppas att det här lyfter oss och att fler får upp ögonen för sporten. Jag är oerhört glad för det här guldet.

Nog satt han satt bänkad framför Tv:n under Rissveds lopp, men i sommar han 24-åringen inte legat på latsidan. Om tre veckor är det nämligen dags för VM, och förberedelserna är i full gång.

– Ja, just nu är det hårdträning. De senaste två månaderna har varit ren förberedelsetid. Det är träning en till tre gånger om dagen, beroende på hur jag tränar. Det är en väldigt bred träning, så det gäller att planera tiden bra.

Världsmästerskapet avgörs i Val Di Sole, Italien, 6-11 september.

ANNONS