Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Zlatan Ibrahimovic firar ett av sina mål mot Napoli. Senare utgick han med en befarad skada.
Zlatan Ibrahimovic firar ett av sina mål mot Napoli. Senare utgick han med en befarad skada. Bild: Alessandro Garofalo

Bekräftat: Zlatan borta i upp till tre veckor

Matchhjälte efter två mål, men också utbytt med befarad lårskada.
Nu bekräftar en talesperson för klubben att Zlatan Ibrahimovic blir borta mellan två-tre veckor med en muskelskada.

Tidigare under dagen rapporterade italienska Sky Sport att den svenske fotbollsstjärnan riskerar att bli borta i tre-fyra veckor.

Men efter att Ibrahimovic undersökts under måndagen meddelar en talesperson för klubben att anfallsstjärnan kommer behöva stå vid sidan av planen i två till tre veckor.

I söndagens 3–1-match mot Napoli gjorde Ibrahimovic två mål. Han tvingades lämna planen i den 79:e minuten, samtidigt som han tog sig för baksidan av det vänstra låret. Enligt Sky Sport hade Ibrahimovic känt att något brustit, men ändå sprang han för att försvara laget vid en hörna. Direkt efteråt linkade han av planen. Anfallsstjärnan fick behandling med is direkt efter att han klivit av planen.

Europa League i veckan

– Det är ett muskulärt problem, men vi vet inte omfattningen. Vi har inga indikationer på det, men det är inte vanligt att Ibra måste lämna planen. Vi får se, sade den assisterande tränaren Daniele Bonera till Sky Sport.

Milan har Europa League-match mot Lille på torsdag och möter Fiorentina i Serie A på söndag.

Hyllades av Napolitränaren

Ibrahimovics tio mål i inledningen av Serie A har fört honom till ledning av skytteligan och Milan till ledning av ligan. Efter matchen hyllades 39-åringen av motståndarlagets tränare Gennaro Gattuso.

– För mig är Zlatan starkare nu än för tio-tolv år sedan. Milan tror starkt på Ibra och hans lagkamrater litar på honom till 100 procent. I mitt tycke har de inte det starkaste laget, men mentaliteten, sade Gattuso.

I våras var Ibrahimovic borta drygt en månad med en vadskada. I höst har han testats positivt för coronaviruset och var borta i drygt tre veckor.