Hanna Bennison har imponerat i Rosengård under året och belönas med en plats i A-landslaget. Arkivbild.
Hanna Bennison har imponerat i Rosengård under året och belönas med en plats i A-landslaget. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Bennison: "Det känns helt fantastiskt"

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson tog ut henne – med det var Rosengårds tränare Jonas Eidevall som gav beskedet. Hanna Bennison är uttagen i A-landslaget för första gången.
– Det känns helt fantastiskt. Obeskrivligt, säger 17-åringen till Kvällsposten.

ANNONS

Hon nämndes som en joker redan inför trupputtagningen till fotbolls-VM i Frankrike i somras – men kom inte med. I stället får Rosengårds supertalang och nyblivna SM-guldmedaljör Hanna Bennison chansen i det svenska landslaget som reser över Atlanten för stormötet med världsmästaren USA i årets sista landskamp.

Den nyblivna 17-åringen var en av 23 spelare när förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade truppen till träningsmatchen i Columbus, Ohio, som spelas natten mot den 8 november. Själv fick Bennison, som gjort tre mål på 18 allsvenska matcher i år, glädjebeskedet från Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

– Jag pratade med min tränare i går (tisdag) och han berättade det, säger Hanna Bennison till Kvällsposten och fortsätter:

ANNONS

– Jag blev så klart jätteglad. Det är något jag drömt om och blev hur glad som helst.

När Gerhardsson presenterade USA-truppen, som dessutom innehåller Vittsjös A-landslagsdebutant Michelle De Jongh, hade han själv inte pratat med Bennison om uttagningen.

– Jag ska prata med henne i eftermiddag. Hon har fått lite information innan, säger Gerhardsson.

Född: den 16 oktober 2002 i Lomma (17 år).

Position: Offensiv mittfältare.

Moderklubb: Gif Nike.

Landskamper/mål: 0/0 (A), 7/0 (U23), 2/1 (U19), 19/3 (U17).

Seniorklubbar: FC Rosengård.

Meriter: SM-guld (2019).

Aktuell: En av A-landslagsdebutanterna i Sveriges trupp som ska möta USA i Columbus, Ohio, i november.

ANNONS