Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den svenska klacken under semifinalen med Benny Johansson längst till höger.  Bild: BERNADETT SZABO
Den svenska klacken under semifinalen med Benny Johansson längst till höger. Bild: BERNADETT SZABO

Benny Johansson följde Falcks framgångar på första parkett

Munkedals BTK:s ordförande Benny Johanssons bokade en resa till bordtennis-VM i höstas. Då hade han ingen aning om att han på nära håll skulle få bevittna en svensk succé och en silvermedaljör.- Det var verkligen en upplevelse, säger han.

Mattias Falck tog ett överraskande VM-silver i bordtennis-VM i Ungern. Benny Johansson, Munkedals bordtennisklubbs ordförande, var på plats tillsammans med familjen och bildade en hejarklack för det svenska landslaget. Något som fick uppmärksamhet i både tv-rutan och på arenan.

– Vi gjorde en sådan där som islänningarna gör, vulkanen, och fick med oss hela publiken. Det var häftigt, säger Johansson och fortsätter:

– Det är många som hört av sig efteråt som sett oss. När vi var där kom även Falcks massör till oss efter matchen och tackade så mycket för stödet, det var väldigt roligt, säger han.

"Ingen hade räknat med det"

Att de skulle åka till VM var bokat sedan länge. Biljetterna var en present från Johanssons barn och hela familjen reste ned för att se mästerskapet. De hade aldrig räknat med att det skulle gå så bra som det gjorde.

– Vi har inte tagit en svensk medalj på över 20 år. Det var ingen som hade räknat med det här, säger Johansson.

Johansson följde i princip Falcks varenda match. När biljetten gick ut på fredagen fick de köpa en ny biljett. Till lördagens semifinal.

– Vi hade ju inte räknat med att de skulle bli en svensk med i semifinal. Men det gick att få tag på biljetter på plats, så det var tur, säger han.

"Ett minne för livet"

Vad det är som gör att framgångarna för svensk bordtennis kommer just nu har han svårt att svara på. Men han tror att framgången kommer att leda till fler svenska medaljer.

– Det går inte att ta fram talanger på ett, två år. Men kommer det en framgång så ökar uppmärksamheten och intresset, säger han.

Han tror också att Falcks coach Jörgen Persson har en stor del i framgången.

– Persson har så mycket erfarenhet och har själv tagit medaljer. Jag tror det betyder jättemycket, säger han.

På grund av flygombokningar så missade Benny och familjen söndagens final där Falck föll mot Ma Long. Men det var ändå inga sura miner.

– Det var en fantastisk upplevelse och ett minne för livet, säger han.