Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Berlin dominerade i Hunnebo

Varierat väder, men bra seglingar blev det när Sotefjordens Segelsällskap i Hunnebostrand arrangerade rankingtävlingar för seglingsklassen 2.4 mR, tidigare kallad minitolva.

Det var tredje året i rad som klubben genomförde fyra dagar träning och tävling i samarbete med 2.4 mR-förbundet. Det var ett meriterat sällskap seglare som var på plats i vattnen utanför Hunnebostrand, bland annat före detta världsmästare i den globala klassen som det tävlats internationellt i sedan 1993.

Totalt kom 22 båtar till start i säsongens första rankingsegling för klassen där lördagen bjöd på perfekta förhållanden. Stellan Berlin, Stockholm, kom att dominera helgens seglingar. Han vann alla fyra delseglingar under lördagen där alla var i mål inom några minuter.

Under söndagen fick seglarna hantera kraftig byvind och stundtals kraftigt regn. Stellan Berlin vann alla tre race. I sammandraget följdes han av förre världsmästare i klassen, Lennart Heselius, Gävle och trean Henrik Johnsson med arrangerande SFSS Mats Millbourn på fjärde plats. Sjua kom Fia Fjelddahl som i fjol seglade i Paralympics i Rio.

Årets fjärde rankingsegling kommer att avgöras i Ljungskile 1 september.