Johan Brunström från Fiskebäckskil spelade sin senaste turnering på ATP-touren i november 2017.
Johan Brunström från Fiskebäckskil spelade sin senaste turnering på ATP-touren i november 2017. Bild: MATHILDA AHLBERG

Beskedet: karriären över för tennisproffset från Skaftö

Han har vunnit fem titlar på ATP-touren och varit rankad 31:a i världen. Men nu är karriären – med största sannolikhet – över för Johan Brunström från Skaftö.

ANNONS
|

Johan Brunström har framför allt gjort sig känd som en skicklig dubbelspelare. Sedan proffsdebuten 2005 har han vunnit fem dubbeltitlar på ATP-touren (den manliga proffstouren) och gjort ett 30-tal Grand slam-starter (största turneringarna i tennis) där han gått till den tredje omgången som bäst.

Men nu är karriären med största sannolikhet över för 38-åringen från Fiskebäckskil som 2010 var rankad 31:a i världen i dubbel.

– Det känns väldigt avlägset att komma tillbaka till tennisen igen. Min handled är fortfarande så skadad att jag inte kan använda den på professionell nivå, säger Johan Brunström.

Vad talar för att karriären inte är över?

ANNONS

– Att det kommer att kittla i kroppen när Australian Open spelas i januari. Samtidigt vet jag att det krävs så mycket arbete och förberedelser för att prestera på en hög nivå. Just nu finns inte förutsättningarna för att satsa hundra procent.

Johan Brunström representerade det svenska landslaget i Davis cup mellan 2012 och 2017.

ANNONS