Beskedet: Så mycket får BMK Uddevalla av kommunen

I mitten av augusti är motocross-VM tillbaka i Uddevalla. För BMK Uddevalla är arbetet i full gång.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

15–16 augusti landar VM-cirkusen i Uddevalla för 24:e gången. Omkring 250 åkare kommer att köra på Glimmingen dit det TV-sända evenemanget senast lockade hela 22 000 besökare.

31 oktober lämnade klubben ett definitivt klartecken till till den internationella rättighetsinnehavaren Youthstream. BMK hade hoppats att då ha fått klart med ett ekonomiskt stöd från Uddevalla kommun, men det beskedet har dröjt tills nu.

Det ekonomiska resultatet från sommarens succé är inte klart.

– Det kommer fortfarande fakturor och inbetalningar så vi fick tacka ja till 2020 innan vi hade svaret från kommunen, säger Mikael Andersson som är BMK Uddevallas organisationschef.

ANNONS

Klubben ansökte i slutet av september om en miljon kronor, vilket var 600 000 mer än vad kommunen ställde upp med inför årets deltävling. Behovet av ett större stöd är på grund av valutaläget och den svenska kronans förhållande till euron, vilket skulle innebära att anmälningsavgiften till Youthstream väntas öka med mellan 350 000 och 400 000 kronor.

Kommunen låter dock stödet, från sin budget för sponsring, vara kvar på 400 000 kronor.

– Det täcker kostnadsökningen, och vi är förstås tacksamma för allt vi kan få om vi ska hålla på med det här. Valutaläget är ju ingenting så vi eller kommunen kan påverka. Vi får se över utgifterna och se vad vi kan dra in på.

– Man vill ju alltid ha mer och det är ett vågspel, men vi har sagt att vi ska ge det chansen och gasa på den här gången också, säger Andersson som nästa vecka åker till Monaco för organisationsmöte med VM-arrangörerna.

ANNONS