Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Hur ska det bli med seriespelet i lokalfotbollen? Beslut väntas de närmaste dagarna. Bild: Håkan Fredriksson, Christer Lindgren
Hur ska det bli med seriespelet i lokalfotbollen? Beslut väntas de närmaste dagarna. Bild: Håkan Fredriksson, Christer Lindgren

Beslut om lokalfotbollen väntas under torsdagen

Hur blir den kommande säsongen för alla lokala fotbollsserier i Götaland? Ett möte under torsdagen ska fatta beslut i den frågan.

Sedan Svenska fotbollförbundet redan tidigare fattat beslut om elitfotbollen kom torsdagens krisplan för de lägre förbundsserierna.

– När det gäller distriktsserierna kommer vi i Bohuslän och Dalslands fotbollförbund – som vi delar viss verksamhet med – att ha ett möte med tävlingskommittéerna, berättar Lars Hansson, kanslichef på Bohusläns fotbollförbund.

Den syn som distriktsförbunden enas om kommer sedan att tas med till en videokonferens under torsdagen. Där kommer Götalands alla nio fotbollförbund att lägga fram sin syn på frågan med ambitionen att nå en överenskommelse om hur all serieverksamheten, från seniorer till ungdomar, ska hanteras under året.

– Det är av flera skäl viktigt att man kommer överens om en gemensam linje. Det finns mycket att ta hänsyn till, säger Hansson.

Seriespelet var planerat att börja i början av april och pågå till oktober. Bara i Bohusläns FF kommer omkring 40 föreningar att beröras av torsdagens beslut.

Oavsett beslut kommer respektive förening att kunna fatta beslut om sin egen verksamhet vad gäller träning och till exempel knattefotboll.

– Det finns tydliga rekommendationer från Svenska fotbollförbundet om detta. Det är ju av folkhälsoskäl viktigt att människor, och inte minst alla unga, fortsätter att röra på sig, men att man också följer de restriktioner som myndigheterna beslutat om eller rekommenderar, säger Lars Hansson.

Läs mer: