Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Munkedal och Tjörn hör till klubbarna som får vänta på ett besked om formerna för seriespelet säsongen 2020. Bild: Joel Hansson
Munkedal och Tjörn hör till klubbarna som får vänta på ett besked om formerna för seriespelet säsongen 2020. Bild: Joel Hansson

Beslutet om lokalfotbollens seriespel dröjer

Under torsdagsförmiddagen har nio fotbollsdistrikt i Götaland sammanträtt om hur seriespel i lokalfotbollen ska hanteras under coronapandemin.

Representanter för distrikten har där diskuterat olika alternativ, men något beslut kommer inte under torsdagen.

– Vi får återkomma när vi har något att kommunicera, säger Lars Hansson, kanslichef på Bohusläns fotbollförbund till Bohusläningen.

Svenska fotbollförbundet har i sin krisplan fattat beslut om elitfotbollen och de lägre förbundsserierna. Seniorserierna och ungdomsfotbollen som hanteras av respektive distriktsförbund får dock fatta egna beslut och i Götaland vill distrikten komma fram till en gemensam hållning.

– Det är av flera skäl viktigt att man kommer överens om en gemensam linje. Det finns mycket att ta hänsyn till, sa Lars Hansson under onsdagen.

Oavsett beslut kommer respektive förening i Bohusläns FF att kunna fatta beslut om sin egen verksamhet vad gäller träning och till exempel knattefotboll vilket Lars Hansson också kommenterade under onsdagen:

– Det finns tydliga rekommendationer från Svenska fotbollförbundet om detta. Det är ju av folkhälsoskäl viktigt att människor, och inte minst alla unga, fortsätter att röra på sig, men att man också följer de restriktioner som myndigheterna beslutat om eller rekommenderar.