Bisarra rekordet: Åt 76 korvar på tio minuter

Världens bästa tävlingsätare har slagit ett nytt rekord. Amerikanen Joey Chestnut lyckades med bedriften att äta 76 korvar på tio minuter.
– Det kändes bara bra. Även om det var obekvämt så gjorde allas hejarop och stöd att jag mådde bra, säger Chestnut till ESPN.

ANNONS
|

Den årliga amerikanska korvätartävlingen vid namn ”Nathan's Famous Fourth of July International Hot Dog-Eating Contest”, gick av stapeln under söndagen i Brooklyn, New York.

På plats fanns en av världens kändaste tävlingsätare, 37-årige Joey Chestnut, rankad som nummer ett av Major League Eating.

Och han slog ett nytt officiellt rekord i antal uppätna korv med bröd.

På tio minuter lyckades han glufsa i sig 76 stycken, vilket blev nytt världsrekord och en förbättring från 2018 – då Chestnut fick i sig 75 korvar.

– Det kändes bara bra. Även om det var obekvämt så gjorde allas hejarop och stöd att jag mådde bra, säger Chestnut till ESPN.

ANNONS

Ätit flest ägg och vingar

Chestnut, som anammat flera matrelaterade smeknamn såsom ”Jaws” och ”The Glizzy Gladiator”, håller flera andra ätar-rekord. Här är några av dem:

  • Glaserade donuts: 55 stycken på åtta minuter, 2018
  • Hårdkokta ägg: 141 stycken på åtta minuter, 2013
  • Revbensspjäll: 6,2 kilogram kött på tolv minuter, 2013
  • Kycklingvingar: 3,5 kilogram kött på tolv minuter, 2012
  • Dumplings: 390 stycken på åtta minuter, 2012

Utöver de andra rekorden så är det något av en korv-med-bröd-dynasti som Chestnut leder. Söndagens vinst blev hans 14:e titel i tävlingen sedan 2006.

I upptakten förklarade Chestnut vad det är som driver honom.

– Det här är vad jag älskar. Att äta framför människor, och de älskar att heja fram mig. Jag är bara en snubbe som gillar att äta korv och ha kul. Jag är så glad att jag kan göra det här.

ANNONS