Björk debuterar i ledarboll

Flera svenskar föll på sista hålet – men Alexander Björk höll. Nykomlingen delar ledningen i Europatourtävlingen utanför Paris och debuterar i sista paret ut på söndagen. "Det borde bli riktigt kul", säger han.

ANNONS
|

Flera svenskar är med och hugger i toppen av French Open ett par mil sydväst om Paris.

Bäst är Alexander Björk, som delar ledningen med amerikanen Peter Uihlein på åtta slag under banans par. 27-åringen från Växjö kommer därmed att gå i ledarboll under avslutningsronden, för första gången i en tävling på högsta nivå. Björk gör sin första säsong på Europatouren och har som bäst slutat femma, i Sydafrika i början av mars.

Björk gjorde birdie på tre hål sista nio, efter två bogeyhål före "halvtid".

"Jag är glad. Glad över mitt spel, med sättet jag kämpade mig tillbaka efter starten och med hur jag avslutade. Jag ser verkligen fram emot morgondagen", sade svensken till Europatourens webbplats.

ANNONS

Alex Norén och Kristoffer Broberg är på delad 10:e plats, fyra slag bakom tätduon.

För svensk del hade det sett ännu bättre ut om Le Golf National i Guyancourt hade haft 17 och inte 18 hål. Fem av sju svenskar lämnade den sista greenen med resultat över par. Rikard Karlberg tappade tre slag och är delad 28:a i stället för jämsides med Norén och Broberg – den senare efter en dubbelbogey just på 18:e.

Bara Norén och Björk klarade av att göra par på det svåra avslutningshålet.

TT
ANNONS