Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alexander Björk jagar revansch i British Open den här veckan. Dels för fjolårets miss, dels för det tunga raset i helgens genrep i Scottish Open.

Björk jagar dubbel revansch i British Open

Majordebuten i British Open blev en besvikelse för Alexander Björk. Nu är 28-åringen mer redo för uppgiften – och är ute efter revansch.

Alexander Björk lider inte brist på tändvätska inför British Open som på torsdag inleds på svårspelade Carnoustie. Inte nog med att han missade kvalgränsen och hade spelat klart efter två dagar i debuten på Royal Birkdale för ett år sedan. I den gångna veckans genrep i Scottish Open låg Björk dessutom delad tvåa inför slutrundan, då chanserna att blanda sig i toppstriden försvann i tjockruffen och han till slut hamnade på 19:e plats.

Efter söndagens ras var blicken svart och Björk "så jävla besviken", vilket inte vill säga lite när orden kommer från den lugne smålänningen. Lite senare kunde han ändå blicka fram emot det som blir karriärens andra majorstart.

- Nu ska det bli kul att spela The Open och jag känner mig redan revanschsugen. Förra året försökte jag ta det som vilken tävling som helst. Nu ska jag verkligen se på det som en major och hitta extra taggning i det, i stället för att försöka tona ner det, säger Björk till TT.

Form utan fullträff

Att formen är god råder det ingen tvekan om. Tre veckor i rad – French Open, Irish Open och Scottish Open – har Alexander Björk nosat på topplaceringar utan att få till den där riktiga fullträffen. Placeringarna 8–14–19 visar i alla fall på en imponerande stabilitet från 28-åringen, som tog karriärens första Europatourseger i Kina i april i år.

- Jag har en bra säsong bakom mig och känner mig mer bekväm nu. Förra året hade jag inte spelat så mycket linksgolf heller, men nu känner jag att jag har blivit bättre på det. Och så gillar jag Carnoustie bättre än Birkdale, säger han.

Fler stortävlingar väntar

På världsrankningen är Alexander Björk 68:a och tredje svensk, bakom suveräna Alex Norén (11:a) och Henrik Stenson (17:e). Framgångarna leder också till spel i allt fler stortävlingar och snart bär det av till USA för Björk. I början av augusti han spela WGC-tävlingen i Ohio innan han också får göra debut i årets sista major, PGA-mästerskapet på Bellerive i Missouri.

Om Björk får till en eller två fullträffar den närmaste månaden finns faktiskt en chans att slå sig in i Europas lag till Ryder Cup i slutet av september.

- Ja, absolut och det är klart att det hade varit kul. Det är fortfarande lång väg dit, men gör man en riktigt bra tävling i The Open eller WGC eller PGA kan det gå. Eller man kanske till och med kan vara i tankarna för ett wild card, säger han.