Uddevalla HC behåller namnet men får ett uppdaterat klubbmärke med rötterna i förra ungdomsföreningen Uddevalla Bluerocks
Uddevalla HC behåller namnet men får ett uppdaterat klubbmärke med rötterna i förra ungdomsföreningen Uddevalla Bluerocks Bild: Uddevalla HC

Blandar nytt och gammalt i sammanslagningens sista steg

Det blev en klassisk kompromiss när arbetet med Uddevallahockeyns efterlängtade återförening nu tar det sista steget.

ANNONS
|

Det började med en utbrytning från IFK Uddevalla för 40 år sedan. Sedan bröt sig ungdomssektionen ur Uddevalla Hockeyclub för drygt tio år sedan och bildade Uddevalla Bluerocks. Nu sluts cirkeln när arbetet med att sammanföra seniorer med ungdomarna avslutas.

– Ja, från 1 maj är vi officiellt en förening med ett namn och ett klubbmärke, berättar UHC:s ordförande Hans Alm Persson.

För det blev Uddevalla HC, men med ungdomsföreningen Uddevalla Bluerocks klubbmärke.

– Vi behåller en del av identiteten från båda föreningarna med en klassisk svensk kompromiss, skrattar Alm Persson som är nöjd med att föreningen nu samlas under samma varumärke.

ANNONS

– Det blir ingen stor skillnad, vilket också sparar pengar under övergången där tröjor och annan utrustning byts efterhand.

Sammanslagningen har varit på tal i omgångar, men under de senaste tre åren har ambitionerna och processen tagit fart.

För utövarna innebär det inte minst den naturliga möjligheten att gå från ungdomsspel till juniorlag och sedan seniorhockey i samma förening.

– Sammanslagningen har ökat engagemanget och energin i föreningen. Vi vill förstås nå sportsliga framgångar, men vi har tålamod och skyndar långsamt i takt med att bygga på en stabil ekonomisk grund.

I målen ligger bland annat att lägga fokus på damhockeyn som också prioriterad av det svenska ishockeyförbundet.

– Vi har över 25 tjejer igång och vill fortsätta samarbetet med Munkedal på seniorsidan, säger Hans Alm Persson.

ANNONS