Inte nöjd. Tränaren Niklas Christensson tycker laget borde ha avgjort matchen och tagit med sig alla tre poäng.
Inte nöjd. Tränaren Niklas Christensson tycker laget borde ha avgjort matchen och tagit med sig alla tre poäng.

Blekt Rössö räddade poäng sent

IK Rössö är fortsatt obesegrade efter söndagens 1–1-resultat borta mot Örebro SK Söder. Men laget var länge illa ute. – Jag är inte nöjd med det här, säger tränaren Niklas Christensson.

ANNONS
|

Efter ett misslyckat uppspel kunde hemmalaget Örebro SK Söder sätta dit 1–0 i den 31:a minuten. Dryga kvarten senare fick Rössö chans att kvittera på straff. Men målvakten räddade och Rössö gick till halvtidsvila med underläge.

– Första halvlek är relativt jämn spelmässigt. Vi har dock väldigt svårt med passningsspelet. Vi är alldeles för stillastående och har svårt att skapa några klara målchanser framåt.

Till den andra halvleken kom dock Rössö ut och satte genast rejält tryck på hemmalaget. Men det ville sig inte riktigt. Trots stort bollinnehav var laget blekt framför mål.

– Vi har lite problem med den sista avgörande passningen som ska ge oss det där målet. Vi skapar en hel del, men det dröjer ändå till minut 85 innan vi kvitterar. Sedan hade vi också ett skott i stolpen i minut 89 där vi borde ha avgjort, men så kan det vara.

ANNONS

– Självklart en stor lättnad när kvitteringen kom, men vi skulle ha vunnit den här matchen.

Det laget nu får ta med sig är att de är fortsatt obesegrade i den fortsatta kampen om topplaceringar.

– Ja, vi vill vara ett topplag. Det är fortsatt vår ambition.

Matchfakta

Division 1 norra Götaland

Örebro SK Söder–IK Rössö 1–1 (1–0)

Målskytt, Rössö: Anni Mattsson

Publik: 102

ANNONS