Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brooks Koepka bad om ursäkt för att hans utslag i fredags träffade en kvinna i publiken. Kvinnan blev blind på ögat som bollen träffade.

Blev blind efter snedträff i Ryder Cup

Den kvinnliga åskådare som träffades av en golfboll under Ryder Cup har förlorat synen på det högra ögat. Hon funderar därför på att stämma arrangören.

Kvinnan som skadades säger till nyhetsbyrån AFP att ingen ropade eller varnade när bollen kom farande in bland publiken. Det tillbakavisas av arrangören.

- Det ropades "fore" flera gånger. Men vi har förståelse för hur svårt det kan vara att veta när och vart en boll är på väg när man står i publiken, säger talespersonen för Ryder Cup.

Golftävlingen mellan Europa och USA spelades på Le Golf National-banan utanför Paris. Det var amerikanen Brooks Koepkas utslag på det sjätte hålet i fredagens spel som träffade kvinnan i högra ögat. Koepka gick fram till kvinnan och bad om ursäkt och gav henne en signerad handske, vilket hon uppskattade.

- Jag försökte att vara positiv så att han inte skulle tappa fokus. Men efter att jag hade förts till sjukhus har jag inte hört något från arrangören, säger hon.

Hon ska nu kontakta en advokat.

- Jag vill framför allt att arrangören betalar räkningarna för medicinerna som jag behöver ta för att inte riskera att få en infektion.

Golfarrangören säger att man känner stor sympati för den drabbade.

- Vi ska göra allt vi kan, så långt det är möjligt, under de här svåra omständigheterna, säger talespersonen.