Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborg Pauline Hammarlund firar efter att ha gjort 3–0 mot Kungsbacka.

Blomqvist delaktig i segern – men ändå förlorade hon

Efter 0–3 i premiären mot Göteborg är Kungsbackas målvakt strålande glad.

Hon vann SM-guld i fotboll med Piteå i höstas utan att ha spelat en sekund. Efter tre bänksäsonger valde målvakten Moa Öhman, 20, att flytta till den allsvenska nykomlingen Kungsbacka.

Hon stod med ett stort leende i korridoren under Påskbergsvallens läktare i Varberg.

- Extra kul att få debutera i ett derby också, även om inte resultatet gick med oss. Men jag är nöjd med min egen prestation.

Det var mycket Moa Öhmans förtjänst att Göteborg vann med bara 3–0. Bland annat räddade hon flera frilägen från Rebecka Blomqvist.

- Efteråt sa Rebecka till mig att jag hade vunnit matchen mot henne idag. Vi har precis varit på U23-landslagsläger i Spanien och bodde tillsammans i en vecka. Det var skönt att vinna över henne, säger Moa Öhman och skrattar.

Brände fyra frilägen

Någon meter bort i samma ekande korridor står Rebecka Blomqvist och ser ungefär lika glad ut. Nöjd med att hennes Göteborg FC dominerade premiären i damallsvenskan kraftfullt och tog en tydlig seger.

Men hon säger också:

- Vi kunde ha vunnit med både fyra och fem–noll. Jag hade flera lägen som jag skulle ha satt. Sedan ska jag inte fundera för mycket på det. Det är skönt att jag skapade lägen i alla fall.

Visst brände Rebecka Blomqvist fyra öppna chanser. Men hon skapade åt lagkamraterna också, och var involverad i alla målen.

Hon klackskarvade hörnan som ledde till att Filippa Curmark sköt 1–0.

Hon blev fälld så att nya norskan Vilde Böe Risa fick möjligheten att smeka in en iskall straff till 2–0.

Och hon behandlade bollen elegant i luften och gjorde ett exakt tillbakaspel till Pauline Hammarlund som placerade in 3–0.

Utöver de tre målen och Rebecka Blomqvists frilägen hade Göteborg två bollar i ribban (Taylor Leach och Julia Zigiotti Olme) och en i stolpen (Emma Koivisto).

Det ljusnar – 2020

Kungsbacka hade väldigt svårt att hålla i bollen, och det är inte bara spelmässigt som den allsvenska starten är tuff. När klubben nu spelade sin första historiska hemmamatch i högsta serien tvingades laget och dess publik åka fem mil söderut till Varberg.

Men det anas en ljusning för nykomlingen. Bygglov för ny belysning på Tingbergsvallen är beviljat. Ännu har ingen kringboende överklagat.

Ifall kommunstyrelsen sedan väljer att klubba igenom upprustningen för fem miljoner kronor får Kungsbacka en allsvensk arena 2020. Om laget inte har åkt ur så dags.