Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Blomqvist dröm blev sann

Rebecka Blomqvist lovade dramatik och som hon levererade på det löftet.

– Jag tänker en del på matchen och drömmer om den, men på en bra nivå. Det är alla möjliga bilder där vi gör mål, de gör mål och vi gör mål igen. Det blir dramatik och jag hoppas på en bra match.

Sa Uddevallafödda och i Rössö fotbollsfostrade Rebecka Blomqvist, i Bohusläningens intervju inför seriefinalen mot regerande mästarna i Rosegård som avslutade säsongen.

Dramatik. Ja, eller hur...?

Blomqvist bidrog i högsta grad till den då hon i den 90:e minuten gav sitt Göteborg ledningen med 3–2. Därmed ordnade hon inte bara andraplatsen till Göteborg utan säkrade också klubbens spel i Champions league för första gången sedan 2013.

När Blomqvist pratade med Bohusläningen på söndagsförmiddagen var hon trött och hade en sprucken röst. Natten blev lång, men något våldsamt firande blev det inte.

– Nej, cupmatch borta mot Linköping på tisdag så det gick inte, men det är så härligt ändå. Det kommer att bli lätt under försäsongsträningen. I alla fall för det mesta...

Lördagsmatchen började bra för Göteborg som genom Elin Rubensson som redan i den tredje matchminuten skickade upp bollen i nättaket efter passning från just Rebecka Blomqvist.

I det läget var Göteborg svenska mästare, men det gällde så länge Piteå inte gjorde mål mot Växjö - och det dröjde dessvärre inte så länge. Piteå ångade på och krossade till slut motståndet med 6–1. På Ullevi handlade det för Göteborg om att vinna för att ta stora silver och en plats i Champions league. Rosengård var å sin sida piskat att vinna för att ta guldet och minst oavgjort för att ta stora silver och en Champions league-plats.

Men Göteborg öste på inför rekordpubliken 4423 på Ullevi. Efter 35 minuter slog Rubensson till igen, men Rosengård kom igen och med två mål på två minuter i början på den andra halvleken av Caroline Seger och Lisa-Marie Utland gjorde ställningen till 2–2 och i och med det var Göteborg trea.

Det blev därför så dramatisk som Blomqvist drömt om och publiken fasat för. Men det var inte över. Malmölaget pressade på och låg närmast ett mål. Det var då det hände. I 90:e minuten nådde en utspark en vid det laget tröttkörd Blomqvist, som ändå stormade fram och med en klassisk tåpaj dunkade in 3–2 till Göteborg som av bara farten ökade på till 4–2 genom Julia Zigiotti Olme i den 96:e minuten.

– Jag hade sådan kramp och ville helst lägga mig ner, men hann tänka att jag måste orka den här löpningen. Sedan fick det bli en tåpaj och det gick ju bra, men efteråt kom tanken på hur det hade känts att missa, säger Blomqvist som fick vänta innan hon fick ansluta till firandet på en krog i Göteborg.

– Ja, det blev dopingkontroll, men jag hann fram till middagen i alla fall och före det hann jag fira med familjen på läktaren också. De var både rörda och glada.

Assisterande tränaren i Göteborg, Jörgen Ericson, även han från Uddevalla, hyllade tjejerna för säsongen.

– Fantastiskt att ha fått möjligheten att vara med på detta. Sedan har tjejerna ställt upp till 100 procent på det som Marcus Lantz och jag lagt fram beträffande träning och spelidé, säger han och berömmer också staben kring laget.

– Vi har en fantastisk grupp med goa individer och det ska bli roligt att fortsätta det här.