Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecka Blomqvist spelade en halvlek när Wolfsburg mötte Lilleström i den första åttondelsfinalen. I returen satt hon på bänken. Bild: Boris Schmelter Bild: Boris Schmelter
Rebecka Blomqvist spelade en halvlek när Wolfsburg mötte Lilleström i den första åttondelsfinalen. I returen satt hon på bänken. Bild: Boris Schmelter Bild: Boris Schmelter

Blomqvist om CL-motståndet: ”Det kommer att bli tufft”

Det blir Wolfsburg och Chelsea som möter varandra i kvartsfinal i Champions League. Fem svenska landslagsspelare ställs därför mot varandra. Rebecka Blomqvist, som är en av dem, tror att de har goda chanser att gå vidare.

Det var i fredags som kvartsfinalerna i Champions League lottades fram. Då stod det klart att Rebecka Blomqvist och Fridolina Rolfös tyska Wolfsburg kommer att ställas mot Chelsea. Det rapporterade Fotbollskanalen på sin sajt.

I den engelska klubben hittar vi tre av Blomqvists landslagskollegor nämligen Zecira Musovic, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson. För Fotbollskanalen berättar anfallaren om kommande möte och att hon tror det blir en rolig match.

– Jag tror att vi har goda chanser. Men det krävs en bra prestation. Det kommer att bli tufft men det blir spännande. Det ska bli jättehäftigt. Jag har aldrig gått så här långt i Champions League, och det här är ju en av anledningarna till att jag flyttade hit, säger Rebecka Blomqvist till Fotbollskanalen.

Wolfsburg vann över norska Lilleström i åttondelsfinalen. Båda matcherna slutade 2–0. Rebecka Blomqvist spelade en halvlek i första matchen och i returen satt hon på bänken. Hon menar själv att de är bra på att kontrollera matcherna.

– Vi försöker ha tålamod och hitta mellan trånga lag. Det blir en annan matchbild nu än hur det var mot Lilleström, men det kan gynna oss att få mer ytor så att vi kan utnyttja vår speed, säger Blomqvist till sajten.

Övriga kvartsfinaler spelas mellan Bayern München och FC Rosengård, Paris Saint-Germain mot Sparta Prag eller Lyon (beroende på hur det går i deras möte nästa vecka) och Barcelona mot Manchester City.

Vinner Wolfsburg mot Chelsea spelar de semifinal mot antingen Bayern München eller FC Rosengård. Champions League-finalen spelas 16 maj på Ullevi i Göteborg.