Rebecka Blomqvist gjorde matchens enda mål. Men Göteborg lyckades trots det inte gå vidare i Champions League.
Rebecka Blomqvist gjorde matchens enda mål. Men Göteborg lyckades trots det inte gå vidare i Champions League. Bild: MATHIAS BERGELD

Blomqvists mål räckte inte för Göteborg

Rebecka Blomqvist gjorde matchens enda mål i Kopparberg/Göteborgs returmöte med Bayern München i Champions League. Men fullträffen räckte inte till för GFC, som nu är utslaget ur turneringen.

ANNONS
|

Det var efter en hörna i den andra halvleken som forwarden från Uddevalla höll sig framme. Blomqvist var sist på bollen och stötte in 1–0 för gästerna.

Men närmare än så kom aldrig Göteborg.

Rebecka Blomqvist stöter bollen i mål.
Rebecka Blomqvist stöter bollen i mål. Bild: MATHIAS BERGELD

Laget hade behövt vinna med minst 2–0 för att ta sig vidare i Champions League efter att GFC förlorat det första mötet med 1–2 på hemmaplan.

Bayern München gick därmed vidare efter att ha gjort fler mål på bortaplan.

– Det är en besvikelse. Vi vann matchen, satte press på dem, någonstans får vi vara nöjda och stolta. Och det är vi. Det är klart att vi är besvikna när vi är så nära och känner att vi hade chansen att slå ut Bayern. Nu är det som det är och vi får någonstans vara nöjda ändå, sade Rebecka Blomqvist till gp.se efter matchen.

ANNONS

Hon känner en tomhet efter förlusten.

– Vi vann med 1-0, ändå är vi ute ur turneringen. Det vill man aldrig vara. Det är så tomt och tråkigt, sade Rebecka Blomqvist som ändå tar med sig lärdomar från dubbelmötet med Bayern München.

– Vi har ett lag som kan slåss mot ett av topp-tre-lagen i Europa och att visar att det är här vi vill vara – och förhoppningsvis ska fortsätta vara. Sedan är det en erfarenhet för många av oss i truppen. Det är första gången jag spelar, det är första gången många spelar Champions League. Nu har vi varit på en sådan här resa, vi har haft matchen hemma, nu vet vi hur det går till.

Hennes mål satte press på Bayern – men var kanske inte det svåraste Rebecka Blomqvist har gjort.

– Jag får tacka mina lagkamrater som tog duellerna innan. Det är väl två, tre dueller innan bollen kom in till mig efter en hörna. Sedan var det öppet mål. Jag lyckades styra in den. Det gäller att vara med på andrabollarna i straffområdet. Det är vi där. Jag lyckades stå på rätt ställe.

På söndag väntar Vittsjö i damallsvenskan. Kan Göteborg ladda om i jakten på en topplats och en ny Europabiljett?

ANNONS

– Ja, det är klart. I dag är vi kanske lite besvikna, det är en viktig match på söndag. För att vi ska få uppleva det här igen gäller det att vinna, sade Rebecka Blomqvist.

ANNONS