Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Christofer Blomstrand. Arkivbild

Blomstrand i toppen i Nordea Masters: "Besviken"

Christofer Blomstrand var bäste svensk i Nordea Masters tillsammans med Alex Norén ifjol på en delad 15:e plats. Nu har Blomstrand även startat årets turnering på Hills GC utanför Mölndal på ett lovande sätt och ligger delad trea.

Svensken som tävlar för Falsterbo GK gick den första rundan fem under banans par, 65 slag.

Rundan innehöll en eagle, fyra birdies, en bogey och resten par där Blomstrand startade med en bogey men snabbt vände till en positiv runda genom att göra en birdie på det andra hålet och sedan eagle på det tredje.

Tvåa i Tyskland

Men när han kom in efter 18:e hålet såg han bekymmersam ut.

- Jag hade lite svårt att komma nära pinnen på de sista hålen. Jag är lite besviken på min puttning också faktiskt. Det var lite slarvigt och lite problem med orken också, säger han efter att ha avslutat de sex sista hålen med par.

26-åringen slutade på en delad 15:e plats i tävlingen ifjol tillsammans med bland annat Alex Norén. I år saknas Norén i startfältet, men Blomstrand ser ut att kunna försvara de blågula färgerna väl. Svenskens bästa resultat under året är en delad andraplats i Europatourtävlingen i Hamburg i slutet av juli och tog ett skutt upp på rankingen till plats 113.

- Det har varit ganska jobbigt år och jag har varit en del sjuk. Men jag är på rätt väg och extra kul med resultatet nere i Tyskland, säger han.

Knallrunda av Sordet

Leder just nu gör fransmannen Clément Sordet som gick den första rundan åtta under par, 62 slag. Fransmannen började med fyra raka birdies och spelade stabilt genom hela rundan.

- Det hjälper när man startar med fyra raka birdies. Greenerna här är riktigt bra och jag missade bara en fairway och en green på hela rundan, säger Sordet till SVT.

Tävlingen pågår.