Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Pernille Blume.

Blume ber om ursäkt för "rekordförsök"

Danska simstjärnan och OS-guldvinnaren Pernille Blume ber om ursäkt för sin uppmärksammade simning i semifinalen på 100 meter fritt i EM – men ångrar ingenting. Det skriver hon i ett inlägg på Instagram som publicerades sent i går kväll.

Många tror att Blume försökte slå Sarah Sjöströms världsrekord på 50 meter fritt i loppet, vilket är tillåtet även om distansen är den dubbla. Själv förnekar hon att det var så. Blume misslyckades både med det eventuella rekordförsöket och tog sig inte heller till final då hon blev helt utpumpad på andra längden.

Danskan har fått hård kritik från många håll, bland annat från Sarah Sjöström.

Blume skriver: "Jag är riktigt ledsen om jag har sårat eller visat bristande respekt mot någon. Det var aldrig min mening. När jag hoppar i vattnet simmar jag på det sätt som ger mest mening för mig. Det handlade inte om att slå en speciell tid eller om att inte gå till final. Jag gjorde det för att se hur mycket jag är villig att riskera... Jag kan inte säga att det var ett bra beslut, det kan man inte när man ser resultatet", skriver hon bland annat.

Blume var med och förde Danmark till kvällens final på 4x100 meter medley med bästa tid.