Marcus Kinhult. Arkivfoto.
Marcus Kinhult. Arkivfoto. Bild: FRANZ PAMMER

Blytung start för Kinhult – sist i årspremiären

Marcus Kinhult från Skaftö fick sämsta tänkbara start på golfåret. Efter den första rundan ligger han sist av alla i Abu Dhabi. Bättre har det gått för Henrik Stenson.

ANNONS
|

Marcus Kinhult stod för en riktig mardrömsrunda när han gjorde årsdebut på Europatouren under torsdagen.

24-åringen från Fiskebäcksil stanna på nio över par – sämst av alla med totalt 81 slag.

Bättre gick det för Henrik Stenson som inte hade något roligt fjolår på golfbanan.

2021 har i alla fall börjat helt okej. Stenson gick första rundan i Abu Dhabi ett slag under par.

Den 44-årige svensken gör årsdebut i Europatourens första tävling för säsongen och det började inspirerat. Stenson var två under par redan efter sex hål, men lyckades inte riktig rida vidare på den fina starten i Abu Dhabi-solen.

ANNONS

Det blev totalt tre birdies och två bogeys för Henrik Stenson, som med 71 slag delar 32:a plats och har ett hyfsat läge inför fortsättningen.

En som däremot inte slog av på takten var Rory McIlroy. Nordirländaren gjorde en birdie direkt på sitt första hål och puttern fortsatte att vara glödhet under hela rundan. Det blev åtta birdies och 64 slag för McIlroy, som efter att ha sänkt flera halvlånga puttar är i tidig ledning och ett slag före engelsmannen Tyrrell Hatton.

Spelet blev försenat ett par timmar på grund av tät morgondimma och alla spelare hann inte spela klart sina första rundor på torsdagen.

ANNONS