Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om det ska bli en ny VM-deltävling  i Uddevalla behöver BMK Uddevalla ekonomiskt stöd av kommunen. Bild: Håkan Fredriksson
Om det ska bli en ny VM-deltävling i Uddevalla behöver BMK Uddevalla ekonomiskt stöd av kommunen. Bild: Håkan Fredriksson

BMK Uddevalla ber om miljonstöd för ny VM-tävling

Efter ett års uppehåll gjorde VM-motocrossen i somras comeback på Glimminge motorstadion – nu vill arrangerande BMK Uddevalla köra även nästa år.

I en ansökan till kommunkontoret redovisar klubben sin budget på mellan sex och sju miljoner kronor och ansöker om en miljon kronor i ekonomiskt stöd från kommunen.

LÄS MER: Het återkomst för motocross-VM i Uddevalla

– I fjol fick vi 400 000, men till det fick vi också annan hjälp av kommunens olika avdelningar, säger BMK Uddevallas organisationschef Mikael Andersson som i helgen befinner sig i Holland där det väntar nya diskussioner om en eventuell VM-deltävling i Uddevalla 2020.

Till nästa år hoppas klubben på mer i kontant stöd. I ansökan skriver BMK Uddevalla att klubben lovat att återkomma till den internationella rättighetsinnehavaren Youthstream senast 31 oktober. Andersson skriver också att BMK Uddevalla räknar med en ökad kostnad för avgiften till Youthstream på mellan 350 000 och 400 000 kronor på grund av valutaläget och den svenska kronans förhållande till euron.

LÄS MER: Klirr i kassan för klubben efter VM-festen

Kommunen fick ansökan i onsdags.

– Det blir upp till politikerna att besluta, men jag kan konstatera att vi efter en bra dialog löste ett avtal för årets tävling. Deras arrangemang flöt fantastiskt bra, det var en stor tillströmning av besökare och BMK exponerade mycket väl Uddevalla som partner, säger kommundirektören Peter Larsson.

– Även om vi tecknar årliga uppgörelser så försöker vi ha en långsiktighet i arbetsformerna och min förhoppning är att vi kan hitta en överenskommelse om samverkan även för nästa år.