Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bohuslänska tog dubbla SM-guld

Caroline Olsson från Grind i Tanums kommun hade en lyckad helg i Dala-Järna.

Det blev nämligen dubbla JSM-guld i skidskytte för Olsson.

Med bara två bom på 40 skott.

Snart 20-åriga Caroline Olsson höll på med skytte i Kville i flera år. När hon kom in på skidgymnasiet i Torsby sadlade hon om och blev skidskytt i stället. Nu går hon fjärde och sista året på skidskyttegymnasiet och kan titulera sig nybliven JSM-vinnare både i distansloppet och i masstarten.

I distansloppet var hon helt överlägsen och vann med 2,58 minuters marginal. I den tävlingen missade hon bara ett skott – i det sista stående skyttet.

– Skyttet gick jättebra och även skidåkningen är jag nöjd med. Jag har förstås utvecklat åkningen sedan jag började på gymnasiet, sa en nöjd Caroline Olsson efter SM-gulden.

Bara en bom

I söndagens masstart fick hon en riktigt dålig start efter att kört ihop med en annan åkare. Caroline hamnade längst bak i fältet men körde upp sig och missade bara ett enda skott av 20 här också. Det innebar SM-guld nummer två för bohuslänskan som till slut vann med en minut och 27 sekunder.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna masstarten eftersom jag vurpade tidigt. Jag missade ett skott i första liggande skjutningen men sköt fullt i resten, berättar Caroline som var extra glad med SM-gulden med tanke på att hela förra säsongen förstördes på grund av sjukdom.

Nu återstår ett par deltävlingar i Sverigecupen och den andra delen av JSM. Då gäller det jaktstart och sprintlopp. Dessutom ska Caroline Olsson köra stafetten på senior-SM för sin värmländska klubb Finnskoga från Sysslebäck.