Stenab arena i Uddevalla kommer att bli Kroppskulturs nya hemmahall.
Stenab arena i Uddevalla kommer att bli Kroppskulturs nya hemmahall. Bild: Lasse Edwartz

Bomben: Kroppskultur byter till Stenab arena – ”Jätteviktigt för oss”

Kroppskultur lämnar Agnebergshallen. Ny hemmahall: Stenab arena i Uddevalla.
– Det här är jätteviktigt för klubbens framtid, säger klubbens ordförande, Pär Noord.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var under söndagens dubbelarrangemang i Agnebergshallen som Kroppskultur berättade – inför storpublik – att klubben flyttar stora delar av sin verksamhet till Stenab arena i Uddevalla.

– Det betyder väldigt mycket för oss att få en hemvist där vi hör hemma. Nu är vi överallt över hela staden och det här är ett viktigt steg för föreningen eftersom vi växer så det knakar, säger Pär Noord.

Senast i februari kommer Kroppskultur att ha sin handbollsverksamhet i Stenab arena. Alla ungdomslagens träningar och matcher kommer att äga rum i hallen och vissa av seniorlagens matcher kommer att spelas i Kropps nya hemmaborg.

ANNONS

– Vi kommer att disponera så många träningstider som bara möjligt i Stenab. Vår verksamhet växer och vi vill fortsätta att utvecklas.

Kropps ordförande, Pär Noord, skrev under kontraktet med Stenab i Agnebergshallen när klubben presenterade nyheten för sin hemmapublik.
Kropps ordförande, Pär Noord, skrev under kontraktet med Stenab i Agnebergshallen när klubben presenterade nyheten för sin hemmapublik. Bild: Christer Lindgren

"Inte bestämt"

Sedan många år tillbaka spelar Kropps herrar och damer sina hemmamatcher i Agnebergshallen.

– Det är inte bestämt än om seniorlagen kommer att spela i Stenab arena eller inte. Vissa av deras matcher kommer säkert att spelas där, men kanske inte den här säsongen.

Flytten betyder också att föreningens kansli kommer att finnas i arenan.

Kroppskultur har omkring 600 aktiva medlemmar.

ANNONS