Fehim Smajlovic spelar för det svenska landslaget och IFK Uddevalla.
Fehim Smajlovic spelar för det svenska landslaget och IFK Uddevalla. Bild: Erik Weiefors

Borås – speciellt bortamöte för Fehim Smajlovic

Han tillbringade tre säsonger i Borås AIK-tröjan. På måndagskvällen återvänder Fehim Smajlovic för första gången till den hallen som han firade stora triumfer i.

ANNONS
|

Det blir dock i en helt annan matchtröja än den han bar säsongerna 2016, 2017 och 2018. Inför den här säsongen valde Skenesonen Fehim Smajlovic att lämna Borås AIK för de tvåfaldiga SM-mästarna IFK Uddevalla futsal.

Och där har 24-åringen kommit in riktigt bra i laget. Med sina sju mål på 15 spelade omgångar är han en stor bidragande orsak till IFK:s fina säsong i Svenska futsalligan.

– Jag har kommit in väldigt bra i laget och trivs jättebra här. Vi är ett bra gäng med många duktiga futsalspelare. Även om jag är ny i truppen, så har mångaspelare förtroende för mig, säger Fehim Smajlovic om första tiden i nya klubben.

ANNONS

Många fina minnen

Under måndagskvällen gör han comeback i Boråshallen när hans IFK Uddevalla möter Borås AIK i ett toppmöte.

– Det är klart att det blir lite speciellt, med tanke på alla mina år i klubben. Jag har många fina minnen från klubben. Bland annat tog vi oss hela vägen till SM-finalen, där vi fick stryk av IFK Uddevalla. Dessutom vann jag skytteligan samma säsong, berättar 24-åringen, som har 20 futsallandskamper för Sverige på sitt cv.

Någon plats för känslor kommer det dock inte att finnas när huvuddomaren George Jansizian blåser i gång matchen.

– Nej, det är ingenting som kommer att störa mig när jag går ut på plan. Jag kommer att ge järnet för att mitt lag ska vinna.

När lagen möttes i höstas i Agnebergshallen, drog Borås det längsta strået och vann med 4–3. Kan IFK Uddevalla få revansch i Borås?

– Jag tycker inte att siffrorna speglade matchen. Vi var mycket bättre än dem, men Borås var effektivare.

"Lite av ett derby"

Nu ser Smajlovic fram emot måndagsmatchen.

– Det ska bli jättekul, det är lite av ett derby. Båda lagen är ödmjuka inför uppgiften och vill vinna matchen.

Inför måndagens drabbning parkerar IFK Uddevalla på andra plats och har en poäng upp till serieettan Örebro FC, som dock har en match mer spelad. Strax där bakom skuggar Borås med 33 inspelade poäng, fyra färre än IFK. Nio omgångar återstår.

ANNONS

– Vi har inte råd att förlora fler matcher. Målet är att vinna ett nytt SM-guld och få spela i Europa igen, säger Fehim Smajlovic, som hoppas på bra publikstöd från Uddevallaborna.

– Det hade varit kul om vi hade kunnat få med oss en buss med åskådare till Borås. Vi behöver all stöd vi kan få.

Fehim Smajlovic och hans IFK Uddevalla vill studsa tillbaka efter poängtappet mot Linköping senast.

Svenska futsalligan

Borås AIK–IFK Uddevalla futsal

Boråshallen: måndag kl: 19.15

ANNONS