En Bostonfan firar efter segern. Arkivbild.
En Bostonfan firar efter segern. Arkivbild.

Boston tog hem NHL:s utomhusklassiker

Drygt 76 000 åskådare fanns på läktarna när Boston slog Chicago med 4–2 i NHL:s traditionella vinterklassiker på nyårsdagen.

ANNONS
|

Bostons finske målvakt Tuukka Rask hyllades efter matchen för sina 36 räddningar.

- Jag såg pucken bra i dag. Det är ett annorlunda sätt att förbereda sig för en sån här match så man försöker bara gå ut och ha kul och det verkade funka i dag, säger Rask till NBC Sports efter matchen.

Chicagos Erik Gustafsson skickade en målgivande passning till Dominik Kahun i andra perioden och det stod 2–2 inför sista perioden. Där hängde Chicago inte med längre. Sean Kuraly satte 3–2-målet för Boston halvvägs in i perioden och med bara 33 sekunder kvar av matchen fastställde Brad Marchand slutresultatet i tom kasse.

ANNONS

- Det är en jätteseger för laget. Stämningen var toppen. Som ni kan se så är det ganska fullsatt. Det var en speciell stund och det var kul att spela, säger forwarden Jake DeBrusk i en videosnutt på Bostons twitterkonto.

Bostons David Pastrnak och Patrice Bergeron noterades för varsitt mål och varsin assist i matchen, båda deras mål kom i numerärt överläge.

- Det var fantastiskt och jättekul. Det kändes som att fansen var närmare än de senaste två matcherna. Det var kul och högljutt, säger Bergeron till NBC Sports.

Matchen spelades på utsålda Notre Dame stadium, där colleget Notre Dame spelar sina amerikanska fotbollsmatcher inför storpublik i vanliga fall.

TT
ANNONS