Redo för premiär. Bovall/Hunnebo vann norra bohussexan förra säsongen. Nu är de nykomlingar i division 5 Bohuslän. På söndag är det seriepremiär borta mot Lysekil.
Redo för premiär. Bovall/Hunnebo vann norra bohussexan förra säsongen. Nu är de nykomlingar i division 5 Bohuslän. På söndag är det seriepremiär borta mot Lysekil.

Bovall/Hunnebo i herrfemman

Ledarstaben är intakt sedan förra säsongen. Så också laget. I stort sett i alla fall. Bovall/Hunnebo är redo att utmana i division 5 Bohuslän.

ANNONS
|

Anders Jörgensen och Alexander Berntsson gjorde succé under sitt första år som tränare tillsammans i Bovall/Hunnebo. Duon förde upp laget till division 5 efter en jämn och spännande avslutning av division 6 norra Bohuslän. Seriesegern säkrades efter vinst i den sista omgången borta mot UIS/Svane på fredagskvällen den 2 oktober.

– Ha skoj är det som gäller. Men vi försöker naturligtvis att spela så bra som möjligt också. Vi vill absolut bli kvar i division 5, säger Anders Jörgensen.

Anders och Alexander fortsätter som tränare med i stort sett samma lag som vann division 6. Två spelare har valt att lämna laget, Hampus Björnström går till Smögen i division 6 och Robert Andersson slutar. I övrigt är laget helt intakt.

ANNONS

Samarbetet med Kungshamns IF fortsätter också i samma linje som förra året.

– Vi är ju farmarlag till dem. Vi har en god dialog. Samtidigt som det är viktigt för oss att behålla Bovall- och Hunnebokillarna, så hade vi aldrig gått upp i femman utan samarbetet med Kungshamn. Deras bänkspelare var med i vår trupp och var väldigt viktiga för oss.

På söndag är det seriepremiär borta mot Lysekil.

– Jag har sett dem en gång i vinter. Det blir nog en jämn match hela vägen, säger Anders Jörgensen, som håller Henån som knappa seriefavoriter.

– De var med i toppen i fjol och vill säkert visa samma sak i år igen.

Noterbart i årets division 5 Bohuslän är att tre lag från Orust återfinns i serien, förutom Henån även Gilleby och Stala/Myckleby. Stångenäs, som så sent som 2014 spelade i division 3, är också med i serien.

Grohed/LSK är nykomlingar från södra sexan.

Seriesegrarna går upp i division 4. Det lag som kommer tvåa kan få kvala mot tvåan i Dalfemman, beroende på utgången i högre serier.

Minst två lag åker ur division 5.

Fotnot: Bovall/Hunnebo spelar vårens hemmamatcher på Stensnäsvallen i Bovallstrand. I höst avgörs hemmamatcherna på Hunnebovallen i Hunnebostrand.

ANNONS

Division 5 Bohuslän:

Fredag 15 april: Henån-Grohed/LSK.

Söndag 17 april: Lane-Stångenäs, Valla-Stala/Myckleby, Gilleby-Svarteborg, Lysekil-Bovall/Hunnebo, Grebbestad 2-Strömstad.

Division 5 Dalsland:

Lördag 23 april: Frändefors-Håfreström, Mellerud 2-Fengersfors, Åsebro-Ellenö, Färgelanda-Ärtemark/Billingsfors, Bengtsfors-Tösse.

ANNONS