BP överkört på hemmaplan

|

Brommapojkarna, tabelletta i superettan i fotboll, gick in till matchen mot Falkenberg med 27 poäng och 24–6 i målskillnad på tio matcher hemma på Grimsta den här säsongen.

Det hjälpte föga när bortalaget hittade rätt redan i första minuten genom Christoffer Carlsson och därefter släppte loss ordentligt.

"Tufft, men inte omöjligt", sade Falkenbergs tränare Hans Eklund till klubbens webbplats inför matchen. Lätt som en plätt, visade spelarna.

John Björkengren gjorde 2–0 och Viktor Götesson nickade in 3–0 innan Erik Pärsson satte 4–1 på straff och fastställde slutresultatet till 5–1.

Som om inte storförlusten var illa nog blev BP:s mittback Carl Starfelt utvisad efter två gula kort i den 88:e minuten.

Jacob Ortmark satte BP:s mål på frispark.

Rivstarter var söndagens tema i superettan. Även Varberg gjorde mål i första minuten, Karl Söderström på nick, när det blev seger mot Syrianska med 3–1.