Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Trogna följare. David och Staffan Hansson, hockey­supportrar från Munkedal.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Brödernas bussresa för att se brukspojkarna

En buss med Färjestadsfans från Munkedal åker till Karlstad på lördag – för att se bortalagets bruksgrabbar.

När Joakim Andersson i somras skrev på för Örebro HK blev han den andra Munkedalsgrabben i laget. Sedan tidigare finns även Kalle Olsson där.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

På lördag är det premiär i Svenska hockeyligan och Örebro börjar borta mot Färjestad. På läktaren finns då en busslast från Munkedal – för att stödja hemmalaget och bortaspelarna från hemorten.

Det är supporterföreningen Munkedal Ultras som ordnat med resa genom bröderna Staffan och David Hansson. 50 personer har anmält sig till bussresan.

Tyvärr verka inte Joakim Andersson komma till spel, men Kalle Olsson lär spela, dessutom är hans pappa med på bussen.

– Det ska bli roligt att se Kalle och självklart hade vi hoppats på att få se Jocke med, säger Staffan Hansson.

Platserna som Munkedalsresenärerna har är på neutral plats i arenan och Staffan Hansson håller stenhårt på Färjestad. Han håller även Olsson och Andersson varmt om hjärtat.

– Jag jublar om Färjestad gör mål, men har lovat att göra det om Kalle gör mål också. Jag är glad och stolt att grabbarna har kommit så långt, säger han.

Staffan Hansson känner Joakim Andersson väl då de spelat fotboll ihop i Munkedals IF och växte upp på samma gata. Han ska se över möjligheten att resenärerna ska få träffa Munkedals hockeystoltheter efter matchen.

Vilka lag tror du spelar SM-final i vår?

– Det tar emot att säga det, men jag tror det blir Skellefteå och Frölunda tyvärr. Det hade varit roligt med Färjestad och Örebro, men där har de inte att göra, säger Staffan Hansson.