Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Pelle Ödlund gjorde två mål i matchen mot Utsikten och har visat god målform under försäsongen.
Pelle Ödlund gjorde två mål i matchen mot Utsikten och har visat god målform under försäsongen.

Bra avslutning på en stark försäsong för Oddevold

Oddevold avslutade försäsongen med en seger mot seriekonkurrenten Utsikten efter en stark avslutning.

Det var hemmalaget Utsikten som skulle ta kommandot i inledningen av matchen. Det var den förra Oddevoldspelaren Bragi Bergsson som inledde målskyttet när han gav hemmalaget ledningen i slutet av första halvlek.

– Vi slarvade i passningsspelet och hade för bråttom i våra beslut. De var bättre, men jag vet inte om jag tycker att de förtjänade att leda efter första, säger Oddevolds tränare Janne Carlsson.

Lagen var helt jämna i förra säsongens division 1 och slutade på lika många poäng. Men under lördagens match var Oddevold strået vassare.

I andra halvlek tog bortalaget kommandot. Klockan hade bara tickat tre minuter innan Uddevallalaget hade kvitterat. Pelle Ödlund stod för målet och det var också han som slog in Oddevolds ledningsmål när han fem minuter senare gav bortalaget ledningen.

– Pelle har gjort det bra och det är skönt för honom att göra mål. Det är betydelsefullt för en forward, säger Carlsson.

Matchen slutade 2–1 och det innebär att Oddevold avslutar försäsongen med en seger.

Du tippade Utsikten som en av favoriterna, hur känns det att slå dem inför seriepremiären?

– Utsikten kommer att bli bra i år, de saknade också flera duktiga spelare idag. Det är en träningsmatch och det är speciellt. Vi får ta med det som vi gör bra och det är oviktigt vilka vi slår under försäsongen.

Känns det som allt är på plats inför seriepremiären?

– Så känns det väl aldrig men det är lika bra att dra igång nu för att hålla uppe motivationen. Försäsongen har fungerat bra utan bakslag, säger Carlsson.

Fakta: Matchen

Ruddalens IP, träningsmatch

Utsiktens BK– IK Oddevold 1–2

Målen: Pelle Ödlund 2

Startelvan: Kristoffer Björk - Ali Al-Habobi, Philip Engelbrektsson, Besim Alimi, Jake Weisbrod - Rasmus Andernil Bozic, Semir Aganspahic - Axel Pettersson, Ajdin Zeljkovic, Kamal Mustafa - Pelle Ödlund