Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/16

Bra snurr på tävlingarna i UGP-cupen

Snygga hopp och högklassig akrobatik. Uddevalla gymnastik och parkour ordande vinterns andra tävling på hemmaplan och flera av föreningens aktiva tog medaljer.

I söndags var det många som hade tagit sig till Rimnershallen i Uddevalla för att delta, kolla på, eller medverka i vinterns andra UGP-cupen. Den större tävlingen vid jul lockade 120 deltagare och nu var ungefär hälften så många med.

Några av ungdomarna har kommit långt i sin gymnastik och några är relativt nya. En av dem som gjorde sin första tävling var Ebba Knaif i Uddevalla gymnastik och parkour – UGP. Hon tävlade i fristående när Bohusläningen besökte.

Tillsammans med två klubbkompisar tävlade hon i steg 6. För de lite mer erfarna Ebba Möller och Lovisa Lindsta gick det riktigt bra och de tog guld och silver i klassen. I barr delade UGP-tjejerna på segern. I bom och fristående var det Ebba Möller som var etta.

– Ebba Möller har legat sjuk i influensa före tävlingen så det var riktigt bra gjort, säger Jacqueline Dahl, tävlingsledare och en av tränarna i UGP.

Av de drygt 50 deltagarna kom sex från hemmaföreningen.

I steg 7 tog Nora Hanfelt förstaplatsen i alla fyra redskap och därmed också segern i mångkampen.

– Hon blev också godkänd i steg 7 och kan nu tävla i steg 8. Det är stort för henne då inte så många i region väst är med där, berättar Jacqueline Dahl.

Vidare tog Emilia Fondin en andraplats i mångkamp, steg 5. Det efter tredjeplats i både hopp och barr. I regionspokalen får de tävlande sätta ihop ett eget program och här deltog Josefine Juliusson i tre av fyra redskap. Barr var hennes bästa gren, där hon var etta.

– En jättebra start på tävlingssäsongen. Allt flöt på och de andra föreningarna tyckte att det var en välplanerad tävling, säger Jacqueline Dahl som var tävlingsledare för första gången.

– Det kändes okej, sedan visste jag att jag hade Petra (Hedlund) där om det skulle behövas.

De deltagande kom från Tjörn, Lysekil, Kungsbacka, Alingsås och Tidaholm där det tävlades i steg 5-10 samt i regions- och rikspokal. Ungefär 20 domare och 15 föräldrar hjälpte till för att genomföra UGP-cupen.

För UGP:s yngre aktiva väntar en tävling i Vänersborg den kommande helgen. Då är det steg 1–4 som gäller.