SVÅRSPELAT. Mattrias Wetterberg är nöjd med hur han spelar, men käglorna vill inte falla i tillräcklig mängd.
SVÅRSPELAT. Mattrias Wetterberg är nöjd med hur han spelar, men käglorna vill inte falla i tillräcklig mängd. Bild: Markus Hegnelius

Bra spel – men ingen pallplats för Wetterberg

Uddevallas Mattias Wetterberg och Peter Hellström från Nässjö spelade utmärkt i bowling-VM:s tvåmannaspel. Ändå ville inte käglorna ramla tillräckligt ofta för att det skulle bli någon medalj.

ANNONS
|

– Någonting är uppenbarligen inte rätt, säger Mattias Wetterberg på bowlingsförbundets hemsida.

Wetterberg och Hellström, som var enda svenska paret under den första dagen av tvåmannaspelet, samlade ihop 2478, ett snitt på 206,5. Det gav i det läget en sjundeplats, 118 poäng efter ledande Malaysia och en plats utanför finalspelet.

– Jag tycker jag bowlade fantastiskt idag och så gör jag knappt 1250. Någonting är fel, säger Mattias Wetterberg som slog 1258.

Tillsammans med med sin lagkamrat och hela den svenska truppen, jobbade han hårt med att få till högre poäng – utan resultat. Efter spelet fortsatte resonemanget hur laget ska förhålla sig till de uppenbart svårspelade banorna i Hong Kong.

ANNONS

– Ja, det är en bra fråga, jag hade gärna haft svaret på det nu. Jag tycker vi testar en del smågrejer och bytte ganska mycket klot och så. Men någonting är uppenbarligen inte rätt, säger Mattias Wetterberg.

– Vi har några idéer, men vi ska ”brainstorma” lite med de andra också och se vad de tycker, de som har suttit bakom i sex serier. Vi är väl lite uttömda, vi som har spelat, men de bakom hade rätt mycket feedback som de ska ge oss, så vi ska snacka med dem, säger Peter Hellström.

Det blev inga svenska medaljer i det inledande singelspelet och goda råd är dyra om Sverige hitta rätt och få en efterlängtad revansch för VM i Las Vegas, USA förra året. Då fick landslaget för första gången sedan VM 1971 åka hem utan en medalj.

– När man tänker på VM är det svårt att inte tänka på en svensk tröja på en prispall, det är klart att man drömmer om det. De som säger att de inte gör det, tror jag antingen är på fel ställe, eller så ljuger de. Men vi försöker fokusera på vad vi ska göra för att komma dit, inte själva medaljen, det går inte att tänka på när man spelar, det går inte, sa förbundskaptenen Johan Ekström inför mästerskapet.

ANNONS

När det gäller det sammanlagda resultatet, det så kallade all-event som också kvalificerar de 24 bästa till den avslutande Masters-tävlingen, var Wetterberg inför torsdagen på en tiondeplats.

För Mattias Wetterberg väntar närmast tremannaspelet.

ANNONS