Sofia Abrahamsson
Sofia Abrahamsson Bild: Håkan Fredriksson

Bra tid – men då diskades Sofia Abrahamsson

Uddevalla sims Sofia Abrahamsson fick en tuff inledning på Stockholm swim open. När lysekilstjejen gått i mål på 200 meter frisim på sin hittills bästa tid så diskades hon.

ANNONS
|

Att första tävlingen i 50-metersbassäng på 15 månader skulle bli tuff var Abrahamsson och hennes tränare Adam Schön medvetna om från början.

Motståndet i den internationella stortävlingen är av högsta klass och att gå in i den smittsäkra tävlingsbubblan påverkade, men det var just bristen på förberedelser i lång bassäng som ställde till det för den lovande 15-åringen.

Hon började med 50 fjäril, men hittade aldrig rytmen på den snabba distansen. På 200 frisim gick det däremot undan och taktiken följdes. 2,09,00 var knappa sekunden över Sofias personbästa och därmed hennes näst snabbaste lopp hittills.

Glädjen över resultatet förtogs dock av att hon i efterhand diskades för att ha benkickat och glidit för långt under vattnet efter starten.

ANNONS

– Jag är nöjd med hennes simning. Diskningen? Tja, det var precis på gränsen och kunde lika gärna har blivit godkänt, men jag är ju partisk, säger Adam Schön.

På fredagsmorgonens 100 fjäril räckte inte orken hela vägen så finalpasset missades med en tiondel.

På lördagen väntar 50 fritt och på söndagen 100 fritt.

– Det blir en träning på att ladda om och att hitta en bättre balans mellan att vara laddad, men inte för spänd.

– Den här tävlingen är ju ett bra tillfälle att lära av för kommande tävlingar. Till exempel att hantera timmarna på ett hotellrum nu när det inte blev finaler de två första dagarna.

Nu riktas fokus på att göra två bra distanser i helgen.

– Självklart är hon besviken över att inte ha simmat fortare, men just nu är det bara att släppa och gå vidare till nästa lopp. Den noggranna analysen får vi göra i efterhand, säger Schön.

ANNONS