Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ida Gullbrandsson och Martin Skarin Bild: Privat

Brastadsdansare firade framgångar i Frankrike

Ida Gullbrandsson och Martin Skarin gick till final i världscupen i Valbonne.

Staden Valbonne, mellan Cannes och Nice, i sydöstra Frankrike arrangerade i helgen en världscuptävling i dans. Där ställde det unga dansparet Ida Gullbrandsson, 14 år och Martin Skarin, 13 år, upp och tävlade i boogie woogie.

Det gick bra för Brastadsdansarna som gick till final och slutade på sjätte plats, trots att de flesta motståndarna är äldre (upp till 17 år).

"Tufft motstånd"

– Det kändes bra i ett tufft motstånd och vi kanske kunde ha blivit femma, berättar Martin Skarin som inte var speciellt nervös under den stora tävlingen.

Skarin och Gullbrandsson tävlar för Dance port i Fjällbacka och är som ett av två par uttagna till juniorlandslaget och målet är att placera sig så bra på värdsrankinglistan så att de blir uttagna till att få tävla EM och VM i boogie woogie

För ett år sedan var de med i sin första världscup – även den i Valbonne – och då placerade de sig som 24:e par.

Stora målet: höstens mästerskap

Närmast väntar ett par tävlingar i Sverige innan SM i Gävle i maj. Bra prestationer ger bra poäng och ranking vilket i sin tur ger bättre möjligheter i framtiden. EM i Stuttgart i augusti och VM i Schaffausen i november är årets stora mål.

Martin Skarin och Ida Gullbrandsson är kusiner och bor grannar i Brastad. De har dansat tillsammans i fem år.