Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Klassisk mark. Världsungdoms­spelen på Ullevi.

Brons för snabba Mathilda Gustafsson

Snabba banor och stora startfält. Det är ett signum för jättetävlingen Världsungdoms­spelen som i år hade samlat 8 000 starter under tre dagar.

En som visade snabbhet på Ullevis banor var Mathilda Gustafsson, Tanums IF, som slutade femma på 100 meter i F17-klassen på tiden 12,46. Men när det var dags för den dubbla distansen, så blev det både årsbästa och en tredjeplats på den klassiska prispallen från EM 2006.

Matilda sprang in på tiden 25,43, tre hundradelar från silvret. Segern gick till Gabriella Holmström från Upsala IF på 24,97 i en final som såg ut som ett nordiskt mästerskap.

Det var som vanligt stora startfält i tävlingen, där man fick ha kvaltävling i längd i P19-klassen under fredagen. Och där Hälle fick med både Robin Gustafsson och Marcus Lidman till finalen, som avgjordes under lördagens i lite trevligare väder, och med 6.92 för Robin respektive 6.66 för Marcus. Båda hoppen i för starka vindar för att räknas in i statistiken, men placeringarna sju och elva kan ingen ta ifrån Hälleduon.

Agustin Hilmersson, Orient, slutade sexa i P14-höjden med 1.67 och Ebba Bremer, Brattås, hoppade 2.62 i F13. Stavhopp blev annars helgens gren, med ett svenskt seniorrekord genom Michaela Meijer från arrangörsklubben Örgryte IS på fina 4.71.

Så Världsungdomsspelen är så mycket mer än en ungdomstävling vilket också bevisades med på 400 meter häck genom Martin Burrows, Hälle IF, som noterade tiden 58,46. Något som innebar veterandistriktsrekord i M40-klassen.