Bronsmedaljörerna i Oddevold Grunden: André Larsson (ledare), Jonathan Raam Eskelinen, Elias Olsson, Tim Holm, Makaail Ahmed, Erik Karlsson, Jonas Erlander samt Lars Olsson (ledare)
Bronsmedaljörerna i Oddevold Grunden: André Larsson (ledare), Jonathan Raam Eskelinen, Elias Olsson, Tim Holm, Makaail Ahmed, Erik Karlsson, Jonas Erlander samt Lars Olsson (ledare) Bild: Privat

Brons för Oddevold Grunden i internationell turnering

Malmö open är ett av paraidrottens största evenemang med flera idrotter. Den här gången deltog två lag från Oddevold Grunden i fotbollsturneringen.

ANNONS
|

- Det är väldigt roligt vara med på en en så stor tävling och att få spela mot lag som man annars inte möter så ofta, till exempel från Danmark och Tyskland, säger ledaren Lars Olsson.

Det kan också ställa till det då svensk och internationell klassificering inte alltid är den samma.

- Men samtalar man ledare emellan så brukar man få så jämna matcher som möjligt. De flesta, men tyvärr inte alla, förstår vitsen med detta med att främst att ha roligt och göra sitt bästa.

För Oddevolds lag hade resan därför flera syften.

- Att få komma iväg och spela en turnering så långt bort bygger också upp gemenskapen i laget. Att man kan träffas tillsammans och ha trevligt utanför fotbollsplanen. Egentligen är fotbollen sekundär på en sån här resa som den här gången möjliggjordes genom ett stipendium från Västra Götalandsregionen.

ANNONS

I fotbollsturneringen, som är en av av Europas största, deltog Oddevold Grunden med sitt division ett- och sitt division fyra-lag med flera matcher i högt tempo.

Bäst gick det för division fyralaget som tog en bronsmedalj. Medaljmatchen mot hemmalaget FIFH Malmö vanns med 6-2. där alla Uddevallaspelare utom målvakten noterades i målprotokollet. Division 1-laget hade det lite svårare med tufft motstånd och slutade sist i sin grupp.

ANNONS