Brynässpelare stod i Örebros klack – stängs av

Brynäs mötte Örebro i SHL.
Då stod två av Brynäs SDHL-spelare – i Örebros klack.
Nu stänger klubben av spelarna.

ANNONS
|

Brynäs herrhockeylag spelade hemma mot Örebro i SHL på tisdagskvällen. På tv-bilderna syntes då två spelare i Gävleklubbens SDHL-lag i Örebros klack på läktaren – iförda Örebrokläder och halsduk.

Nu straffas spelarna, som båda anslöt till Brynäs från just Örebro inför den här säsongen. En spelare stängs av från matchspel med Brynäs i två veckor och en i fyra veckor.

"Dessa spelare har visat på dåligt omdöme och de har informerats om att beteendet inte är acceptabelt. De är också själva väldigt ångerfulla kring det som hänt", säger klubbdirektör Håkan Svedman till klubbens hemsida.

En av spelarna tillhör klubbens SDHL-trupp och den andra damjuniorlaget, men båda har noterats för SDHL-matcher den här säsongen. Lagets tränare Filip Eriksson säger att spelarna är ångerfulla.

ANNONS

"Vi har pratat med spelarna, deras familjer och med deras lagkamrater. Alla är införstådda med det som hänt och att så här gör man inte i Brynäs IF. De har bett om ursäkt för sitt agerande och är väldigt ångerfulla", säger han.

ANNONS