Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Representanter. Emma Mattsson, Malin Hansson och Emma Augustin representerade sitt lag Bullaren Goif på upptaktsträffen.

Bullarens mål: Att klara sig kvar

2017 är året då damernas division 2 blir en regionalserie. I onsdags hölls en upptaktsträff för att informera och lära känna varandra.

Bullaren Goifs damlag spelar precis som förra året även i år i division 2. Men det är mycket nytt med årets upplaga av serien.

Förra året drog sig tre lag ut ur Bohusläns division 2 under säsongen samtidigt som kvalitén mellan lagen varierade stort. Det slutade med att endast sju lag fullföljde seriespelet. Men i år kommer serien innehålla lag från Bohuslän, Dalsland och Västergötland.

I och med att lag från olika distriktsförbund nu ska spela i samma serie behövdes vissa saker diskuteras under onsdagens upptaktsträff som arrangerades i Stora höga Arena.

Ordförande i Bohusläns fotbollförbund, Stefan Eriksson, började med att hälsa alla välkomna. Vidare fortsatte kvällen med fotografering av de representanter som fanns plats för seriens samtliga 12 lag. Från Bullaren var Emma Augustin, Emma Matsson och Malin Hansson på plats.

– Tidigare år har vi bara haft upptakt med Bohuslän/Dals alla lag, damer och herrar. Men det är inte riktigt samma grej som att vår serie får en egen, och det är kul, säger Emma Augustin, spelare.

– Det är också kul att få träffa de som man kommer möta under säsongen, säger Malin Hansson, lagledare.

– Och så är det alltid extra kul om damfotboll kan få extra uppmärksamhet i tidningar, fyller Emma Augustin på.

Efter fika och mingel blev det dags för en kort genomgång av 2017 års nya regler. Domare Robert Jendmyr redogjorde för några nyheter, men inte alla.

– Ska jag gå igenom allt som är nytt kommer vi få sitta här till klockan ett inatt så jag tänker bara skrapa lite på ytan, sa han.

Spelare och ledare informerades bland annat om en ny offsideregler, nya direktiv för bestraffning vid målchansutvisning och vilken färg som eventuell tejp till benskydden får ha.

Efter en stund tog Marith Rutgersson, Bohusläns fotbollförbund, över dagordningen. Nu handlade det mer kring det praktiska för just division 2-serien.

Vinnaren av division 2 får automatiskt en plats till division 1, inget kval behövs. Lagen som hamnar på plats 12 och 11 i serien åker automatiskt ner till division 3.

I Bullaren tror man att serien kommer bli tuff för egen del.

– Vi får nog vara ödmjuka inför uppgiften, det kommer bli tufft, säger Emma Augustin.

– Och så behöver vi sätta realistiska mål, fyller Malin Hansson i.

Så vad är ett realistiskt mål?

– Det kommer vara att hålla sig kvar i serien. Vi har ett ungt lag samtidigt som det kommer ner tre bra lag från division 1. Men viska göra vår grej och fokusera på att hålla oss kvar, säger Emma Augustin.

Förutom att de tror att säsongen kan bli tuff resultatmässigt, ser de den nya division 2, Division 2 Nordvästra Götaland, som ett måste för damfotbollens utveckling.

– Förra årets division två gav kanske inte så jättebra reklam för damfotbollen på grund av kvalitetsskillnaderna och att flera lag drog sig ur. Jag tror den här serien kommer höja nivån men samtidigt bli jämnare, säger Emma Augustin.

– Och det är roligt att få möta nya lag efter att i stort sätt mött samma i nio år, säger Emma Mattsson.

LÄS OCKSÅ: