Sveriges Isabelle Gulldén är tillbaka i landslaget. Arkivbild.
Sveriges Isabelle Gulldén är tillbaka i landslaget. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Bundsen och Gulldén tillbaka i landslaget

Tomas Axnér har tagit ut sin första landslagstrupp. Då är storstjärnorna Isabelle Gulldén och Johanna Bundsen tillbaka.
– Vi har haft många samtal, säger förbundskaptenen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det har haglat med skador på svenska landslagsspelare. Mikaela Mässing, Clara Lerby och Olivia Mellegård har alla dragit korsbandet under sommaren. Lägg därtill att Jamina Roberts och Marie Wall precis blivit mammor.

Men när nye förbundskaptenen Tomas Axnér tog ut sin första landslagstrupp inför träningsmatcherna mot Polen den 1 oktober (Lund) och 3 oktober (Ystad) var glädjeämnet att Isabelle Gulldén är tillbaka.

Hon nobbade sista samlingarna före coronapandemin och saknades också på Bosön-lägret i somras, Axnérs första samling. Då kunde Brestproffset inte resa från Frankrike på grund av pandemin.

– Jag har haft många samtal med Bella. Hon känns motiverad och sugen på handboll igen. Det kanske är bra för vissa spelare att ha fått det här coronabreaket och att man har fått fundera, säger Axnér i en livesändning.

ANNONS

Tillbaka från mammaledighet är också målvaktsstjärnan Johanna Bundsen. Viktiga försvarsspelaren Sabina Jacobsen saknas dock.

– Hon har haft problem med en skadad och inte kunnat träna handboll. Men hon är inte avskriven. Hon finns med i beräkningarna. Bara hoppas att hon blir frisk igen.

Totalt tog förbundskaptenen ut en 16-mannatrupp, där Sävehofsspelaren och tillika debutanten Nina Dano stack ut.

I december väntar sedan EM, som ska arrangeras 3–20 december i Norge och Danmark. Sverige är tänkt att spela sina gruppmatcher i just Danmark, i Fredrikshamn.

Målvakter: Filippa Idéhn, CS Minaur Baia Mare, Johanna Bundsen, Köpenhamn, Jessica Ryde, Herning-Ikast

Vänstersex: Emma Rask, H65 Höör

Mittsex: Linn Blohm, CS Minaur Baia Mare, Anna Lagerquist, Rostov-Don, Johanna Forsberg, Nykøbing Falster

Högersex: Nathalie Hagman, Nantes Atlantique, Emma Fernis, Thüringer

Vänsternio: Johanna Westberg, Nykøbing Falster, Kristin Thorleifsdottir, Randers

Mittnio: Bella Gulldén, Brest , Carin Strömberg, Viborg, Melissa Petrén, Horsens

Högernio: Hanna Blomstrand, Köpenhamn, Nina Dano (debutant), Sävehof

Extraspelare (finns med på samlingen men är inte tänkt för spel): Linnea Pettersson, Sävehof, Isabelle Andersson, H65 Höör, Frida Rosell, VästeråsIrsta, Victoria Larsson, H65 Höör

ANNONS