Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johanna Bundsen stod under Champions league-säsongen för en räddning som nu utsetts till turneringens näst bästa. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Bundsens räddning årets näst bästa i Champions league

Kroppsfostrade landslagsmålvakten Johanna Bundsen, numera i danska Köpenhamn Handboll har haft en intensiv säsong där hon bland annat hittat tillbaka till storformen efter en hjärnskakning.

En av hennes räddningar under spelåret har nu hittat till precis under toppen när det europeiska handbollsförbundet korade årets bästa räddningar i Champions league.

Det var i danska mötet mellan Köpenhamn och Odense som Bundsen till synes enkelt limmade ett hårt niometersavslut med vänsterhanden, en räddning som blev viral och av kommentatorer omnämndes som ”möjligen säsongens bästa”.

Nu fick vi facit. Näst bäst var europeiska förbundets betyg.

Att få stryk av vinnande Darly Zoqbi De Paula, senaste säsongen i montenegrinska Budućnost Podgorica och kommande säsong i spanska Gloria Bistrița är dock ingen skam. Den 36-åriga spanska landslagsmålvakten stod för en i det närmaste omöjlig räddning i match mot Rostov-Don där hon räddade med ryggen mot skytten.

Se räddningen här