Patrick Cehlin gjorde båda målen när Luleå besegrade Rögle med 2–1 på bortaplan. Arkivbild.

Cehlin sänkte förra klubben

Patrick Cehlin gjorde 26 mål för Rögle under två säsonger i klubben. När han återvände till Skåne med Luleå satte han två puckar i "fel" bur och såg till att bortalaget vann med 2–1.

|

Patrick Cehlin kom till Luleå från två säsonger och 69 matcher i Rögle.

När han för första gången var tillbaka i Ängelholm för en match i SHL-ishockeyn visade han inga känslor för förra klubben. Cehlin var den stora matchhjälten när Luleå vann med 2–1.

Den 26-årige forwarden hittade nättaket både till 1–0 och 2–0. Ändå var han inte helt nöjd efter två perioder.

- Vi har mycket puck men skapar inte överdrivet mycket chanser. Vi måste vinna kamperna från sargerna in mot mål, sade Cehlin till C More.

Möjligen mindes han förra mötet med Rögle då Luleå tappade just en tvåmålsledning i tredje perioden, då på hemmaplan.

Den här gången räckte det till seger. Ludvig Rensfeldt reducerade i numerärt överläge men målet kom för sent, efter 18.50 i tredje perioden.

- Vi hade allt under kontroll tills vi (Karl Fabricius) tog en onödig utvisning. Synd att inte Filip (Gustavsson, målvakt) fick hålla nollan. Det var han värd, sade Luleås tränare Thomas "Bulan" Berglund.