På väg mot VM-medalj? Mattias Wetterberg och hans lagkamrater har ett gott utgångsläge efter sitt spel natten till fredagen.
På väg mot VM-medalj? Mattias Wetterberg och hans lagkamrater har ett gott utgångsläge efter sitt spel natten till fredagen. Bild: Svenska bowlingförbundet

Chans på VM-medalj för Mattias Wetterberg

Efter en ny bra runda i natt är Sverige, med Uddevallas Mattias Wetterberg i ett av lagen, på väg mot finalspel och VM-medalj vid bowlingens VM i Hong Kong.

ANNONS
|

– Det ser bra ut för ett, om inte två, svenska lag i semifinal. Vi har väldigt bra chanser. Jag har svårt att tro att fyra lag ska gå förbi, säger förbundskapten Johan Ekström till swebowl.se.

Wetterberg och hans två lagkamrater i tremannaspelet, Jesper Svensson och Martin Larsen, spelade inte lika bra som i den första omgången, men ändå fortsatt stabilt i tremannaspelets andra omgång i natt. De tre får nu genomlida en lång och nervös väntan på att övriga lag, bland annat Sverige lag 2, ska spela klart den avslutande rundan som inleds under eftermiddagen svensk tid.

– Om vi missar det här så är det fyra lag som har bowlat riktigt bra, så jag gillar våra chanser. Det har redan varit lite nervöst på banorna och det kommer definitivt att bli nervöst bakom också. Men det är ändå härligt att få vara med och känna den nervositeten och inte bara gå runt och titta för skojs skull, säger Martin Larsen till swebowl.se

ANNONS

Mattias Wetterberg såg länge ut att få till en lika fin serie som gårdagens bästa, men en miss på slutet gjorde att han stannade på 244 vilket gjorde att laget laget samlade ihop 658.

– Wetterberg spelade nästan lika bra som igår, Jesper fick en bättre start och jag gnetade och spärrade ihop det helt OK. Vi är nöjda med att vi håller oss lugna, men jag tror alla tre hade önskat att vi hade spelat lite bättre, säger Martin Larsen som tyckte att banorna var tuffare i den andra omgången.

– Om det är för att det är andra blocket och det börjar dra ihop sig, eller om det faktiskt var lite tuffare idag vet jag inte. Men det kändes som det svängde lite tidigare idag och det var svårare att få ”pushen” som vi tyckte att vi hade igår, säger han.

Om något av de svenska lagen slutar bland de fyra bästa, säkras både en VM-medalj och en plats i semifinalen vid lunchtid på måndag (svensk tid). Det blir i så fall den första svenska VM-medaljen på fyra år och den första i 3-manna sedan VM 1995 i Reno, USA.

ANNONS