Tele2 har meddelat sina kunder att Viaplay höjer priset på sitt sportpaket med 150 kronor. Något Viaplay själva inte vill bekräfta.
Tele2 har meddelat sina kunder att Viaplay höjer priset på sitt sportpaket med 150 kronor. Något Viaplay själva inte vill bekräfta. Bild: Anna Tärnhuvud

Chockhöjer priserna på Viaplay

Viaplay chockhöjer sina priser.
Det framgår av streamingstjänstens hemsida.
Månadspriset på deras största paket höjs med 150 kronor.

ANNONS

Tv- och strömningsbolaget Viaplay, som har rättigheterna för bland annat Premier League, NHL och Formel 1, befinner sig i ekonomisk kris. Bolagets rapport för tredje kvartalet försenades flera gånger. När den till slut presenterades den första december visade den att den justerade rörelseförlusten uppgick till 321 miljoner kronor.

För att lösa krisen ska bolaget försöka få in fyra miljarder i kapital dels genom en riktad nyemission mot storägarna och dels en företrädesemission.

Företaget kan upphöra att existera

Om de inte får in pengarna kan bolaget gå i konkurs enligt Viaplays vd, Jørgen Madsen Lindeman.

– Om vi inte får rekapitaliseringen på plats kan vi inte betala våra åtaganden på lång sikt och företaget skulle då som en konsekvens kunna komma att upphöra att existera, säger Jørgen Madsen Lindeman till Aktiespararna.

ANNONS

De ekonomiska bekymren drabbar nu även kunderna. I förra veckan meddelade Tele2 sina kunder som innehar deras paket ”Tv premium stor” kommer att få en prishöjning med 100 kronor från den 1 februari nästa år.

I ett mejl skrev de:

”Viaplay group har meddelat att de kommer att höja priset på Viaplay Total med 150 kronor/mån. När priset på Viaplay Total går upp innebär det dessvärre att även vi behöver höja priset.”

Viaplay total kostar idag 549 kronor i månaden. Prishöjningen skulle i så fall innebära att paketet kommer att kosta 699 kronor per månad.

När GP ställde frågor kring höjningen i slutet av förra veckan var det ingenting som Viaplay själva ville bekräfta. Susanne Nylén, Head of PR & Communications på Viaplay, svarade på frågorna skriftligt:

”Angående eventuella prishöjningar är det alltid något vi först kommunicerar direkt med våra kunder på respektive aktuell marknad. I nuläget har vi därför inga kommentarer utan ber att få återkomma om eller när det blir aktuellt.”

Men nu bekräftas alltså denna höjning av Viaplay själva. På företagets sajt låter de meddelade att deras största paket, där bland annat Premier League ingår, från och med nu kommer att kosta 699 kronor i månaden.

ANNONS