Christoffer Söderlund är tillbaka på Siljevi. Mittfältaren lämnar Västra Frölunda IF efter en halv säsong. Gif-tränaren Jonas Björk är mycket glad över nyförvärvet.
Christoffer Söderlund är tillbaka på Siljevi. Mittfältaren lämnar Västra Frölunda IF efter en halv säsong. Gif-tränaren Jonas Björk är mycket glad över nyförvärvet. Bild: Thomas Bennelind

Christoffer Söderlund gör comeback i Grebbestads IF

Formsvaga och skadeskjutna Grebbestad förstärker truppen. 26-årige Christoffer Söderlund lämnar Västra Frölunda IF efter en halv säsong. Gif-tränaren och sportrådet Jonas Björk hyllar mittfältaren som är spelklar till lördagens möte med Vänersborgs FK.
– Det känns klockrent, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeGrebbestad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Med fyra raka förluster i bagaget, och en skadelista som blivit längre, kom värvningen av Gif-profilen mycket lägligt. Övergången gick i lås på onsdagen.

– Det är jättebra för oss att Christoffer valt att komma hem till Grebbestads IF. Vi fick för ett tag sedan en indikation på att han kanske inte tyckte fotbollen var så rolig. Efter vårt samtal gick det fort, säger Jonas Björk.

I januari meddelade Christoffer Söderlund att han lämnar klubben efter nio säsonger. Spelaren, som är bosatt och studerar i Göteborg, skrev senare på för division 2-klubben Västra Frölunda.

Men under våren har antalet matcher blivit lätträknade. Nu är det klart att den allsidige och hårt arbetande spelaren är tillbaka på Siljevi.

ANNONS

– Vi har haft det turbulent ett tag med skador och förlorat ett par matcher. Inför den här säsongen tappade vi ett par spelare med stort hjärta för klubben.

– De är svåra att ersätta, men nu får vi tillbaka en spelare som har ett av de allra största hjärtana för Gif. Han kommer betyda mycket på och utanför planen. Christoffer andas Grebbestads IF, säger Jonas Björk.

På lördag väntar bortamatch på Vänersvallen mot nästjumbon Vänersborgs FK. Grebbestad, som tidigare toppat tabellen, har halkat ner på femteplats.

Hur ska ni komma tillbaka i vinnarspåret?

– Vi hade i veckan ett bra snack i truppen. Tyvärr är vi lite för skadedrabbade för att kunna ha samma konkurrens som vi hade i början på säsongen. Sedan är vi inställda på att spela enklare fotboll.

Skadade Oscar Landgren och Andrew Palumbo är borta från spel i drygt en månad.

Tidningen har sökt Christoffer Söderlund.

ANNONS