Colorado firar efter att Carl Söderberg gjort ledningsmålet på svenske målvakten Robin Lehner.

Colorado föll – trots Söderbergs tre poäng

Ett mål och två assist. Trots Carl Söderbergs bidrag blev det förlängningsförlust för Colorado i lördagens NHL-match mot New York Islanders med 3–4. Även Oscar Fantenberg och Mattias Ekholm fick inkassera mål på personliga kontot kombinerat med förluster.

|

Carl Söderberg hade en pigg kväll när hans Colorado föll mot New York Islanders i en match som gick till förlängning. Svensken inledde målskyttet i den första perioden och följde därefter upp med att assistera amerikanen Erik Johnson till 2–0 i den andra perioden. Därefter vaknade hemmalaget till liv och vände matchen med tre mål.

Kom tillbaka

Colorado skulle dock komma tillbaka. Med två minuter kvar att spela kvitterade laget efter en tilltrasslad situation framför Islanders svenske målvakt Robin Lehner. Pucken studsade på en försvarande spelares skridsko och in i mål. Och även den här gången var det Carl Söderberg som var inblandad i upprinnelsen till målet och tilldelades assisten. I slutändan var det dock Robin Lehners Islanders som fick anledning att fira efter att ha avgjort matchen i förlängningen. Matchen slutade 4–3 till Islanders.

Krossade Anaheim

I målprotokollet hamnade även Philadelphias Oskar Lindblom när hans lag krossade Anaheim med 6–2. Lindblom noterades för ett mål medan hans svenske kollega Robert Hägg stod för en assist. Supertalangen Rasmus Dahlin stod i sin tur för en assist när hans Buffalo vann med 3–1 mot Detroit.

I Los Angeles möte med Boston gjorde Oscar Fantenberg sitt första NHL-mål för säsongen. Ett mål som innebar kvittering till 4–4 i den tredje perioden. Bonuspoängen tillföll dock Boston, efter att Patrice Bergerons 20:e mål för säsongen gett en 5–4-seger.

Mattias Ekholm var en annan svensk som hittade nätet men fick se sitt lag förlora. Nashville föll mot St. Louis med 2–3.