Columbus Seth Jones, Zach Werenski och Matt Duchene jublar efter ett mål mot Tampa Bay.

Columbus bortaskrällde mot Tampa Bay

Columbus låg under med 0–3 mot suveräna Tampa Bay. Men bortalaget reste sig och vände till 4–3 i lagens första åttondelsfinal i NHL-ishockeyn.

|

Tampa Bay fick en flygande start i NHL:s åttondelsfinal mot Columbus. Det tog laget fyra minuter för att spräcka nollan bakom Sergej Bobrovskij, och när signalen för första pausvilan gick ledde Victor Hedman, just tillbaka efter skada, och de andra hemmaspelarna med 3–0.

Men det som såg ut som en säker seger när spelarna kom ut på isen igen blev någonting helt annat.

Columbus jämnade ut spelet och skapade allt fler chanser samtidigt som Tampa Bay inte tilläts komma till lika många lägen.

Tog över spelet

Nick Foligno reducerade i mitten av andra perioden, men ännu sju minuter in i slutperioden såg hemmalaget ut att kunna rida ut stormen med sin 3–1-ledning. Men då satte David Savard 2–3 och sju minuter senare hade Columbus vänt underläget till ledning med 4–3.

- Jag är stolt över laget för när vi började väckas till liv tog vi över spelet, säger Foligno till nhl.com.

Ledningsmålet var lika snyggt som viktigt. I numerärt överläge spelade Seth Jones, Zach Werenski och Artemij Panarin runt pucken så att den åter hamnade hos Jones, som med ett distinkt, högt skott i krysset hittade nätet.

Ny chans

En slutforcering av hemmafavoriterna hjälpte inte och slutspelets första miniskräll var ett faktum. Tampa Bay får ny chans med ny hemmamatch natten till lördag, svensk tid.

- De gjorde det bra, de kämpade hårt i 60 minuter, säger Hedman till nhl.com.

- Det är tur att det inte är bäst av en match utan bäst av sju. Vi ska lära av misstagen och se till att vi studsar tillbaka.

Då måste stjärntrion Nikita Kutjerov, Steven Stamkos och Brayden Point – som tillsammans stod för över 300 poäng i seriespelet – höja sig ett steg. Ingen av dem noterades ens för en målgörande passning i den första matchen.